Muziek

Jonas Winterland

Solo

Vanaf najaar 2019 staat singer-songwriter Jonas Winterland – na een sabbatjaar – opnieuw op de planken met een SOLOvoorstelling. Hierin presenteert hij zijn nieuwe songs, aangevuld met een eigenzinnige selectie van bekende en minder bekende nummers uit zijn oeuvre. Tussendoor ontpopt hij zich meer dan ooit ook als een begenadigd verhalenverteller.

Jonas Winterland debuteerde in 2013 met Mensen zijn gemaakt van dun papier, een plaat die ondertussen een moderne klassieker is geworden. Ze leverde Winterland niet alleen een nominatie voor de Mia’s op, maar ook eretitels als ‘de Leonard Cohen van de lage landen’ en ‘de Vlaamse E van Eels’.

Intussen is de Leuvense troubadour een referentie geworden voor al wie in het Nederlands schrijft en heeft hij drie succesvolle albums op zijn palmares staan, met daarop een handvol vaderlandse klassiekers. Naast Mensen zijn gemaakt van dun papier herkent u ongetwijfeld ook songs als Altijd halverwege, Ik hou je warm of Het meisje uit het lied, een eerbetoon aan wijlen Luc De Vos.

Na zijn laatste tournee koos Winterland doelbewust voor een sabbatjaar, en dat wierp duidelijk zijn vruchten af. U krijgt een herboren liedjessmid pur sang te horen, met veel honger naar het podium.

 

 


De pers over Jonas Winterland:

‘Een concert dat intieme breekbaarheid aan vrolijke zelfrelativering wist te koppelen. Een magische combinatie.’ – De Standaard

‘Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.’ – De Morgen

‘Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden.’– Enola Magazine

‘Telkens slaagt deze woordkunstenaar erin om je tot in je diepste vezels te raken. Geniaal bij elkaar gesprokkelde hersenkronkels.’ – Menzo

Foto's

Media

Agenda

Downloads