Muziek

Jonas Winterland

Retrospect – 10 jaar jonas winterland

Na vier albums en een boek blikt Jonas Winterland in ‘RETROSPECT – 10 jaar Jonas Winterland’ terug op het afgelopen decennium.  Dat doet hij met nieuwe muzikanten, die zijn songs uit het afgelopen decennium van een nieuwe, vaak verrassende outfit voorzien. 

Jonas Winterland speelt zijn bekendste nummers in een vernieuwd jasje.

In januari 2013, de diepgevroren kern van de winter, debuteerde de toen al 29-jarige Jonas Winterland met het album ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, een plaat vol weifelende liedjes over liefde, leven en dood.   29, omdat hij eerst schrijver was geweest, zij het uitsluitend in het diepst van zijn gedachten.  Boeken schreef hij namelijk (nog) niet.  Maar 29, dat was toch al stokoud in de wereld van de rock & roll?  Nog een geluk dat Winterland zo rock & roll is als een pasgeboren dwergkonijntje.

Zijn debuutalbum werd een onverwacht succes, omarmd door zowel Tom Barman (dEUS) als Raymond van het Groenewoud, en werd de kiem van een rijk en eigenzinnig oeuvre.  Bleek dat Winterland toch een schrijver was, maar dan één die zijn woorden zorgvuldig toonzette. 

En dat doet hij vooral met veel verwondering: hoe is het in godsnaam mogelijk dat hij nog steeds liedjes mag schrijven?  Dat u vanavond toch weer in de zaal zit?

 

 

Live stream Jonas Winterland https://www.youtube.com/watch?v=k9Clzu4VFXg&feature=em-lsb-owner

DE PERS OVER BERICHTEN UIT DE SCHEMERZONE

'Winterland zet de tijd stil. Groots in zijn nederigheid' (De Standaard)

'Van een verbluffende schoonheid. Berichten Uit De Schermzone is een heerlijk album geworden. De zachte, wat fluisterende stem van Jonas Winterland baant zich moeiteloos een weg van je oren naar je hart.’ (Luminous Dash)

'Een boek waarin het heerlijk langzaam bladeren is om elke zin en elke noot ten volle te savoureren’ (Damusic.be)

'Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.' (De Morgen)

'Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden.' (Enola Magazine)

 

Foto's

Media

Agenda

Downloads