Muziek

Jonas Winterland

Berichten uit de schemerzone

Vanaf najaar 2019 staat singer-songwriter Jonas Winterland – na een sabbatjaar – opnieuw op de planken met de solovoorstelling ‘Berichten uit de schemerzone’. Hierin presenteert hij zijn gelijknamige album, dat naast nieuwe liedjes dit keer ook een collectie autobiografische kortverhalen bevat.

Verwacht dus veel nieuwe songs, aangevuld met een eigenzinnige selectie van bekende en minder bekende nummers uit zijn oeuvre.

Tussendoor ontpopt Jonas zich meer dan ooit ook als een begenadigd verhalenverteller.

Jonas Winterland debuteerde in 2013 met‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, een plaat die ondertussen een moderne klassieker is geworden. Ze leverde Winterland niet alleen een nominatie voor de Mia’s op, maar ook eretitels als ‘de Leonard Cohen van de lage landen’ en ‘de Vlaamse E van Eels’. 

Intussen is de Leuvense troubadour een referentie geworden voor al wie in het Nederlands schrijft en heeft hij drie succesvolle albums op zijn palmares staan, met daarop een handvol vaderlandse klassiekers. Naast ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’ herkent u ongetwijfeld ook songs als ‘Altijd halverwege’‘Ik hou je warm’of ‘Het meisje uit het lied’, een eerbetoon aan wijlen Luc De Vos. 

Na zijn laatste tournee koos Winterland doelbewust voor een sabbatjaar, en dat wierp duidelijk zijn vruchten af. Op ‘Berichten uit de schemerzone’ krijgt u een herboren liedjessmid pur sang te horen, met veel honger naar het podium.

Live stream Jonas Winterland https://www.youtube.com/watch?v=k9Clzu4VFXg&feature=em-lsb-owner

DE PERS OVER JONAS WINTERLAND:

“Een concert dat intieme breekbaarheid aan vrolijke zelfrelativering wist te koppelen. Een magische combinatie.” (De Standaard)

 “Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.” De Morgen

“Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden.” Enola Magazine

“Telkens slaagt deze woordkunstenaar erin om je tot in je diepste vezels te raken. Geniaal bij elkaar gesprokkelde hersenkronkels.” Menzo

Foto's

Media

Agenda

Downloads