Muziek

Jonas Winterland

Liever uit balans

Na een korte radiostilte treedt Jonas Winterlandterug op het voorplan met een nagelnieuw album.

Liever uit balans (januari 2017) is al zijn derde langspeler, na de warm onthaalde voorgangers Mensen zijn gemaakt van dun papier en Zwaartekracht en andere verzinsels

CD release 27 januari - reportage van het journaal - klki HIER.

Schitterende recensie in De Standaard - klik HIER.

Het verhaal achter de plaat ziet u hier in een korte docu !

In ijltempo groeide de Leuvense singer-songwriter uit tot een vaste waarde. Hij werd genomineerd voor de Mia’s en songs als Altijd halverwege en Het meisje uit het lied groeiden uit tot vaderlandse klassiekers. De vakpers hoorde echo’s van Eels en Gorki en noemde Winterland “het Nederlandstalige equivalent van Leonard Cohen”.

Het nieuwe album Liever uit balans – met o.a. eerste single Burn-out (meer wil ik niet) – zal tonen dat Winterland nog altijd een patent heeft op poëtische teksten en loepzuivere melodieën. Tegelijk hebben zijn songs een verrassend nieuw geluid gekregen, waarvoor je binnen de landsgrenzen nauwelijks vergelijkingen vindt. Zijn akoestische sound gaat nu een geslaagd huwelijk aan met uitgepuurde elektronica. Denk aan Bon Iver, Christine & The Queens of – iets dichter bij huis – Spinvis.

Dat maakt van Jonas Winterland meer dan ooit een unieke stem in de Nederlandstalige muziek en van Liever uit balans zijn meest avontuurlijke plaat tot op heden. 

Met : Jan Borré, pianist - Jasmijn Lootens, cello en Kris De Busscher, drums 

PERSQUOTES !

Een plaat zoals die in het Nederlands nooit eerder is gemaakt. Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.” (De Morgen)

Een steengoede plaat. Nu de hindernis van de moeilijke tweede genomen is, ligt de weg naar de eeuwige roem helemaal open.” (Cutting Edge)

“Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden. Een emotioneel intelligent en daardoor authentiek album. De perfecte tweede plaat.” (Enola Magazine)

“Telkens slaagt de 32-jarige woordkunstenaar erin om je tot in je diepste vezels te raken. Geniaal bij elkaar gesprokkelde hersenkronkels.” (Menzo)

LINKEN NAAR PERS vind je bij downloads op deze pagina !

Foto's

Media

Downloads