Humor

Jeron Dewulf

Op weg naar wembelie

Antwerp en zijn supporters… passie en euforie !

Herbeleef het grootste avontuur in de geschiedenis van Royal Antwerp Football Club.
Van de makers van ‘Den Derby’ (2009) en ‘Den Derby 2’ (2012)

Van de bekerwinst tegen KV Mechelen, over alle Europese voorrondes – die Antwerp 1 na 1 miraculeus overleefde – tot de historische Europacupfinale!

Door de ogen van Dré en Pat, supporters in hart en nieren.
Een verhaal vol Antwerps chauvinisme en levenswijsheden.
Met een lach én een traan. Maar ‘Always met een look at the bright side of life’! 

‘Op weg naar WEMBELIE!’ exact 25 jaar na de laatste Europese finale van een Belgische voetbalclub – in het theater ! 

LEES HIER ARTIKEL IN GAZET VAN ANTWERPEN


Jeron Dewulf neemt de toeschouwers mee doorheen dat voetbaljaar om nooit te vergeten: Van de bekerwinst tegen het toen ijzersterke KV Mechelen, over alle Europese voorrondes die Antwerp 1 na 1 miraculeus overleefde tot de historische Europacupfinale!
Jeron, die tijdens de Europese campagne nog een Jeronneke was maar wel al hevig Antwerpsupporter in hart en nieren, speelt in deze op en top Antwerpse voorstelling havenarbeider Pat, advocaat Dré, kleuterjuf Lydia, student Duncan, de Chileen en vele andere supporters die allemaal één ding delen: hun passie voor R.A.F.C. ofte rood-en-wit, de liefdevolle kleuren. Zij reizen allen met hun eigen leven en verhalen met Antwerp mee naar Noord-
Ierland, Rusland, Roemenië en Oostenrijk. Om uiteindelijk terecht te komen op de ‘heilige grond’ van Wembley, ‘WEMBELIE’ in het A.B.A. – het Algemeen Beschaafd Antwaarps ! Waar de UEFA-voorzitter hen lauwerde als de beste supporters van de wereld.

De ene besteedt zijn laatste (spaar)centen om er toch maar bij te kunnen zijn. Een ander zeult een dwaas souvenir mee. Legendarisch zijn de ‘stoten’ die ze tijdens de heldentocht van Royal Antwerp Football Club meemaken: De supporter die bijna de Belgische bekerfinale mist omdat hij de Brugse politieagent die hem moest fouilleren niet begrijpt. Een andere die maar geen vrijaf kan krijgen voor de finale in Engeland,... en de oplossingen die ze daarvoor bedenken. Antwerpsupporters blijken creatief en slim. Oók wie er niet bij was... Die heeft veel ‘van horen zeggen’ en vertelt het net zo enthousiast door als hij/zij die op de eerste rij stond ! 

Geen enkele supporter van Antwerp mag ‘de weg naar WEMBELIE’ ooit vergeten. We moeten dit verhaal vertellen, zowel als herinnering voor zij die erbij waren als voor hen die het niet meemaakten...

‘Op weg naar WEMBELIE!’ is een ode aan de supporter die zijn ploeg steunt, in goede en slechte tijden, een ode ook aan de fanfare, de vlaggendragers, de ballenrapers, de stadionomroepers én de helden van op het veld: Czernia, Cisse, Ratko, Lehnhoff, Meeuws en vele anderen. 

------ 

Jeron Dewulf : Gekend van televisie o.a. Familie, Veel geluk, professor!, W817, Wittekerke & Mega Mindy.
In de theaterwereld van o.a. 'Eten en Dansen', 'Trainspotting', 'Mariken van Nieumeghen', 'Charbonnage', 'Wardje', 'A Clockwork Orange' en 'Duxtroux'.
Dat laatste werd door de krant De Standaard in 2004 verkozen tot "stuk van het jaar". 

Naast acteren is Jeron ook actief in het Vlaamse en internationale improvisatiewezen. Met de improfeten brengt hij professioneel improvisatietheater.
Dewulf won goud op het officiële WK impro in Berlijn in 2006. 
In 2007 bracht hij zijn eerste eigen onemanshow Zijn er nog helden? op de planken en vanaf 2009 speelt hij stand-upcomedy. In 2013, 2014 en 2015 was hij een van de vier stand-upcomedians in Foute vrienden op 2BE. 

Regie door Christophe Ameye

Foto's

Agenda