Muziek

Jan De Smet - muziek

Ratiteitenkabinet solo live

In de loop van zijn - nu al negenenveertig jaar durende - muzikantenbestaan heeft zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber en multi-instrumentalist Jan De Smet (1953) een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Een klein deel daarvan kon hij 32  jaar lang kwijt bij De Nieuwe Snaar. 

Het grootste deel van het overige materiaal zit echter opgeborgen in zorgvuldig geklasseerde mappen. Omdat Jan De Smet een muzikale omnivoor is, zijn bijna alle denkbare muziekstijlen hierin vertegenwoordigd.

Na het mooie einde van De Nieuwe Snaar is er een onweerstaanbare drang de oorzaak van dat dit repertorium ook publiek wordt gemaakt. Zichzelf begeleidend op een zestal verschillende instrumenten ( wees gerust, nooit allemaal tegelijk....) zal Jan De Smet zich "Solo en zonder veel Cinema" overleveren aan het repertorium dat zich die dag aandient ( zichzelf begeleidend op een zestal verschillende instrumenten )  en dat is eigen ( soms zeer onbekend ) werk maar ook zorgvuldig uitgekozen liedjes van gewaardeerde collega's die hem hebben beïnvloed (Drs.P / Wannes Van De velde / Jaap Fisher / Bob Dylan / Richard Thompson etc…) , dit alles aangenaam gesausd met allerhande ( meestal grappige ) anekdotes. Het repertorium zelf is (soms) meertalig en kan ook “bindtekstgewijs” aangepast worden aan de noden, interesses en wensen van het aanwezige publiek.

Foto's

Media