Lezingen

Jan De Smet - lezing

Het rariteitenkabinet -

HET RARITEITENKABINET reisde enkele seizoenen geleden al even kort door ons land maar wordt constant geoptimaliseerd en geactualiseerd, zij het door nog dieper te graven in het verleden !

SPIKE JONES IN CONCERT !  DE DODENRIT van DRS.P in AVRO’S TOPPOP ! Opwindend erotische SCOPITONES ! Spectaculaire LINDY HOP met SLIM & SLAM ! De broer van Maggie De Block op XYLOFOON ! en vele anderen, waaronder zelfs de siberische Alt BEATRIJS KAMOEN !!!  
  
DOE ER UW VOORDEEL MEE !

Item op Radio 1 : Allez Allez - uitzending op 22 augustus - klik HIER.

De hilarische platen die een Nieuwe Snaar raken.

Wedden dat U muziek straks soms ook om te lachen vindt?

Sinds hij in 1970 door die rare microbe gebeten werd , zoekt Jan De Smet (1953) naar alle interessante uitwassen van de populaire muziek. Het resultaat :

Een paar ton vinyl met het meest hilarische en merkwaardige klankmateriaal van de afgelopen 80 jaar. De tijd is eindelijk rijp om dit uitzonderlijke erfgoed te ontsluiten om iedereen te laten meeluisteren naar dit fabelachtige en soms zelfs onwaarschijnlijke  aanbod.  Het begon allemaal met een liedje van Spike Jones – (de grootste muzikale zot aller tijden) en is sindsdien geëvolueerd naar een benijdenswaardige collectie. Laatavond radioluisteraars kennen dit fenomeen sinds een drietal jaren via de typische Jan De Smet invulling van het programma “Closing Time” op VRT Radio 1. 

 ---

Jan De Smet (1953) speelde van 1970 tot 1981 bij “De Snaar“, die in 1982 naadloos overging in “De Nieuwe Snaar”. Na 32 jaar toeren in binnen- en buitenland werd er met een luide knal een slotakkoord geplaatst in het Antwerpse sportpaleis tijdens de Nekkanacht 2014. Ondertussen was hij ook nog gastmuzikant of bezieler van diverse muzikale projecten voor mensen van 7 tot 77 jaar en groeide de collectie “Incredible Strange Music” recht evenredig met de liefde voor alles wat zich in de “marge” van de populaire muziek begeeft. 

Foto's