Theater

Ilse De Koe, Tania Van Der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster

Papin

PAPIN is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat zich tussen de twee Wereldoorlogen afspeelde in Frankrijk. De Franse bevolking was wekenlang in de ban van deze gebeurtenissen die hen totaal verweesd achterlieten. Op scène doen we er nog een schepje bovenop.

In samenwerking met Ghuislain, CC De Grote Post, De Spil Roeselare, Leietheater Deinze

Wat als leegte woede wordt?

Een gewezen operazangeres woont samen met haar zoon.
De tiranieke diva dwingt haar muzikale nageslacht in de ondergeschikte rol van begeleider van haar vocalises. Dit spel van dominantie en underdog wordt brutaal doorbroken door de aanwerving van nieuwe diensters in de villa.
De zussen Papin doen hun intrede en verstoren meteen de delicate balans.
Het bizarre duo heeft een eigen meedogenloze agenda. 

Snedige dialogen en grappige situaties leiden tot een onafwendbaar en noodlottig hoogtepunt. Handelen de zussen uit angst om hun liefde en dromen te verliezen of is het pure afgunst? 

Dit modern sprookje is een cocktail van humor, gruwel en muziek. Uitvergrote situaties, verwrongen relaties, verblindende ego’s en afgedwongen slaafsheid leiden tot een broeierige sfeer in een wervelend theaterstuk met een duidelijke knipoog! Met toppers als Tania Van der Sanden, Ilse de Koe en Karlijn Sileghem zijn drie actrices op scène verenigd die het perfecte  evenwicht weten te vinden tussen drama en humor.

Nils De Caster zorgt voor de al even grillige soundtrack onder dit muzikaalbeeldend sprookje.

Van en met: Karlijn Sileghem, Tania Van Der Sanden, Ilse De Koe, Nils De Caster
Tekst: Karlijn Sileghem e.a.
Coach: Jan Bijvoet 
Vormgeving: Julie Vanden Berghe
Beeldvoering: Mariuga Guimaraes

Foto's