Theater

Ilse De Koe, Tania Van Der Sanden, Karlijn Sileghem & Nils De Caster

Papin - luisterspel

Een gewezen operazangeres houdt vast aan vergane glorie en dwingt haar getalenteerde muzikale zoon in een ondergeschikte rol als begeleider. De moeder speelt een spel van dominantie en underdog dat brutaal wordt doorbroken bij de aanwerving van twee nieuwe, niet onaantrekkelijke diensters. De zussen Papin doen hun intrede in de villa.

Dit bizarre duo verstoort meteen de delicate balans en handelt volgens een eigen verborgen agenda.

Het maakproces van Papin werd brutaal onderbroken door de eerste lockdown. Op een handvol locaties volgde nog een tekstlezing die de broeierige maar ook grappige sfeer reeds mooi in de verf zette.

Nu de actrices voluit kunnen gaan en zich eindelijk mogen vastbijten in hun personage staat er geen maat op deze film noir ! Met toppers als Tania Van der Sanden, Ilse de Koe en Karlijn Sileghem zijn drie actrices op scène verenigd die het perfecte evenwicht weten te vinden tussen drama en humor. Nils De Caster zorgt voor de al even gril­lige soundtrack onder dit muzikaal-beeldend sprookje.

Julie Van den Berghe is de scènograaf en regisseur van dienst. Met een verleden bij NTGent, Toneelgroep Amsterdam,  Noord Nederlands Toneel … en haar vrolijke en grimmige fantasie is zij de onontbeerlijke vijfde Beatle in dit verhaal !

Van en met: Karlijn Sileghem, Tania Van der Sanden, Ilse De Koe
Tekst: Karlijn Sileghem e.a.
Scènografie en coach : Julie Van den Berghe (NTGent, Toneelgroep Amsterdam, Noord Nederlands Toneel…)
Beeldvoering: Mariuga Guimaraes

Foto's

Media