Theater

Ief Postino

Post

Ief Postino – De postbode die Limburg met Italië verbindt (Iedereen Beroemd - klik HIERheeft een voorstelling klaar rond brieven als ultiem communicatiemiddel. Over gemis, heimwee en de nood aan traagheid.

De voorstelling ging in première bij CC Muze - Heusden-Zolder - bekijk HIER de reportage op TV Limburg. Met steun van de Provincie Limburg.

In "Post!" komt Ief Postino niet alleen vertellen over ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers. Hij staat met zijn publiek ook stil bij hoe we vandaag communiceren en vermengt persoonlijke verhalen in de voorstelling. Aan bod komen Limburg, Italië, post, brieven schrijven, de jaren '60, heimwee, vriendschappen,…

7000 km legde theatermaker Ief Gilis (Circo Ripopolo) af om als Ief Postino brieven te bezorgen van Belgische Italianen aan vrienden of familie in hun geboorteland. Zijn trip doorheen Italië  werd vastgelegd op televisie in een wekelijks item in Iedereen Beroemd op Eén. Klik HIER.

Er volgde een boek met reisanecdotes en nu is er ook een THEATERVOORSTELLING in zowel kleine als grote versie, voor u raadt het, kleine en grotere locaties.

Brieven waren eeuwenlang hét communicatiemiddel bij uitstek. Ze waren de smeerolie van menselijke interactie, met uitingen van nieuwe ideeën, verslagen over recente gebeurtenissen, getuigenissen van grote vreugde en diep liefdesverdriet. Onmogelijk te denken dat ze ooit zouden verdwijnen, of niet?  Wie weet neemt u zelf wel de pen ter hand na deze voorstelling !

Ief Postino komt graag vertellen over waarom hij die tocht heeft aangevat en over de ontmoetingen met de schrijvers en ontvangers. Verhalen over vriendschap, relaties, afscheid, heimwee, liefde, … De schrijvers lieten hem binnen in hun leven, gaven vertrouwen en vertelden een warm verhaal. Ief kreeg het voorrecht om de brieven te bezorgen en mocht zo genieten van de verraste gezichten, de ontroering, de blijdschap, de emotie, het ongeloof bij de ontvangers.

De toeschouwers hebben na de voorstelling de kans om een boodschap en een adres achter te laten. Nadien krijgen ze dan een brief toegestuurd. Steven Wouters, klankbord van Ief Gilis en weetjesman tijdens de voorstelling, schrijft deze brief tijdens de voorstelling. De brief is bij elke voorstelling dan ook anders. Dit zorgt voor een leuke nabeleving bij het publiek. Er ontstaat een soort van wisselwerking tussen theatermaker en publiek. Elk publiekslid kan namelijk ook een brief terugsturen.

De voorstelling is ideaal voor kleinere groepen (150 personen) en kan in alle soorten locaties gebracht worden.

Meer dan een stopcontact heeft Ief niet nodig, de rest brengt hij zelf mee.

--------

Van en met : Ief Gilis & Steven Wouters

Co-producenten : Provincie Limburg dienst PCCE & C-Mine Genk

Coaching : Jo Roets (Laika)

Foto's

Media

Agenda

  • 22 Nov 2018 Ief Postino CC Nova, Wetteren
  • 30 Nov 2018 Ief Postino CC De Spil, Roeselare
  • 24 Jan 2019 Ief Postino C-Mine, Genk
  • 25 Jan 2019 Ief Postino C-Mine, Genk
  • 08 Mar 2019 Ief Postino Diepenbeek, theaterzaal
  • 12 Mar 2019 Ief Postino CC Casino, Beringen
  • 20 Oct 2019 Ief Postino Nieuwerkerken, buurthuis Ter Cose

Downloads