Theater, Openlucht

Hans Van Cauwenberghe - Home XXL

Home xxl, come in!

Elke vreemdeling is een vriend die je nog niet kent.

Deze buitenvoorstelling speelt zich af rond een kunstwerk van Lieven De Winter dat bestaat uit drie metalen deurframes van 3, 2 meter hoog en 1, 5 meter breed.
De voorstelling zelf verenigt verschillende kunstvormen: beeldend werk, theater, dans en muziek. 

‘Ooit krijgt ge met de goden te maken’ bezweert een oude man het publiek. Het is het begin van een reis door de verbeelding van Ovidius en een van zijn bekendste metamorfosen. 

De twee oudjes, Philemon en Baucis zijn in hun jonge jaren getrouwd, worden samen oud en door hun armoe toe te geven en er tevreden mee te leven, maken zij die licht. Ze zijn mekaars knecht en meester. In hun dorp komt op een dag een vreemde zwerver aan, op zoek naar een rustplaats. De zwerver klopt aan bij duizend huizen maar elke deur blijft dicht. Tot de diep ontgoochelde zwerver bij Philemon en Baucis arriveert. Zij zetten hun deur open en ontvangen de zwerver hartelijk in hun schamele woonst. In een aaneenschakeling van woord, dans, zang en live-muziek brengt ‘Home XXL’ het wondermooie verhaal van ‘Filemon en Baucis’ tot leven én actualiteit. 

Twee acteurs, een danser en een muzikant vertolken tijdloze thema’s omtrent geloof, mensheid, vriend en vreemde in een voorstelling die zowel verrast als ontroert en waarin het decor een bijzondere rol speelt…

Première voorjaar 22 Boekenbergpark ism CC De Klap - Deurne

Met: Katrien De Becker, Hans Van Cauwenberghe, Somalia Williamson

Concept/Dramaturgie: Siri Backx, Hans Van Cauwenberghe en Lieven De Winter

Muziek : Joris Vanvinckenroye

Scènografie :  Lieven De Winter 

Kostuums/setdesign : Bram Jespers

Eindregie : Greet Vissers

Een productie van De Nieuwe Bazaar ism Kunst Z.

Foto's

Agenda