Muziek

Hannelore Bedert

33

Hannelore Bedert werd 33 dit jaar. Tijd om eens achterom te kijken. Een 'best of' had gekund, maar samen met enkele Gentse fotografen, ontstond '33', een uniek fanproject. '33' gaat op zoek naar de verhalen achter het publiek. '33' bundelt de meest ontroerende én grappige anekdotes en beelden die door de fans, de luisteraars, werden aangebracht. En dat in 3 concerten. Met de songs bij de verhalen én met nieuw werk. "Want achterom kijken is schoon, zolang ge daarna maar verder kunt.”

Lees HIER artikel over de 33 concertreeks in Metro

Hoewel pas 33 jaar heeft Hannelore Bedert heeft intussen drie albums op haar palmares staan.  De sterke binnenkomer WAT ALS (2008) werd opgevolgd door UITGEWIST (2011) en een derde plaat IETS DAT NIET KOMT ( 2013). De messcherpe teksten van Bedert gaan steeds tot op het bot, maar wie dit nog kleinkunst noemt, heeft niet goed geluisterd. Hannelore weet al lang hoe ze haar publiek staalhard kan raken. Soms warm en zalvend, dan weer ijzingwekkend kil.  

UIT DE PERS (over RELEASESHOW 'Iets dat niet komt' op 01.02.2014 in De Roma, Borgerhout)  ****1/2 (De Morgen) “Bloedstollend concert. "Wie dit nog kleinkunst noemt, is van slechte wil. Live heeft ze meer raakpunten met PJ Harvey en Wilco, dan met pakweg Miel Cools en Zjef Vanuytsel." "Hannelore Bedert staat tegenwoordig in zalen als De Roma, De Handelsbeurs en de Ancienne Belgique en ze kan zich moeiteloos meten met de grote buitenlandse concurrenten die daar haast dagelijks op het podium staan. Geen geringe verdienste." -> Lees hier de volledige recensie.

UIT DE PERS (over IETS DAT NIET KOMT - 2013) :  ***** (De Morgen) “Bedert is iemand die in haar emoties spit zoals een boer op zijn veld. Twee schupsteken diep, tot elk stukje onkruid, elk stukje oneffenheid, ontworteld wordt.(...)(...) De valkuilen van de liefde: het is een thema waarover alles al een miljoen keer gezegd is, maar toch slaagt de zangeres erin om toch nog nieuwe invalshoeken bloot te leggen.(...) Als u dit jaar één Nederlandstalige plaat koopt, laat het dan deze zijn."(BS). -> Lees hier de volledige recensie.

9/10 (Enola.be) “Was “Nederlandstalig” een genre, dan had Hannelore Bedert er met haar derde plaat een steen in verlegd. Iets Dat Niet Komt is een pakkend meesterwerk van delicate rauwheid dat alleen maar buitenlandse referenties oproept. Beste singer-songwriter van Vlaanderen: die titel is finaal gekaapt door Hannelore Bedert." (PN). -> Lees hier de volledige recensie.

(Gazet Van Antwerpen) “Met Iets dat niet komt heeft Hannelore Bedert op de valreep van 2013 nog een plaat voor de eindejaarslijstjes gemaakt. (...) heeft evenveel met moderne kleinkunst te maken als een paling met veldrijden. (...) een hoogtepunt en meer dan waarschijnlijk haar beste album tot nu toe. " (DP) -> Lees hier de volledige recensie.

 


Foto's

Media

Agenda