Literair

Hannelore Bedert, Lara Taveirne, Sassafras De Bruyn & Lucky Fonz III

Geendagsvliegen

Drie vrouwen en een man. Samen noch apart zijn dit eendagsvliegen. Twee komen geletterd ten velde, één slaat muzikaal de vleugels uit en één gaat de scène op gewapend met verf en penseel.

Elk brengt zijn of haar uniek verhaal of de verhalen van de anderen of mixt de eigenverhalen met de verhalen van de anderen... het wordt een wonderlijke mélange met humor, diepgang en veel ontroering.

Hannelore Bedert slaat haar vleugels uit. Vanaf nu doe ik alles wat ik wil, is haar nieuwe lijfspreuk. Dat mag u letterlijk nemen. Met dit lef ligt haar eerste boek LAM on this very moment vers in de winkel. Previews van de pers liegen er niet om. Dit is een topdebuut.

Misschien is Lara Taveirne wel een voorbeeld. Deze wonderlijke Westvlaamse studeerde af met een thesis over liefdesverdriet. Met haar gezin woont ze ver van de beschaving, maar in haar sluiswachtershuis pende ze wel net haar derde roman neer, Kerkhofblommenstraat. Haar debuut De kinderen van Calais won de debuutprijs, werd herwerkt voor theater en wordt momenteel verfilmd.

Een pittige noot levert Lucky Fonz III. Hij verrast in zijn liedjes met rake observaties en originele humor. Is het cabaret, kleinkunst of zijn het gewoon unieke liedjes en aparte verhalen? Wie weet? Mensch, durf te raven is de titel van zijn nieuwe show voorjaar 2020. Volgens de Volkskrant gaat Lucky Fonz superlekker. Dat spreken we niet tegen.

Sassafras De Bruyn kent u van de mooie verhalen die ze tekent in De Mooiste Herinnering in Iedereen beroemd (één). Ze houdt van mysterieuze een beetje duistere beelden, ondergedompeld in warme kleuren en afgewerkt met een vleugje eigenaardigheid. Zo zijn er nog in dit unieke gezelschap.

MetLara Taveirne, Hannelore Bedert, Sassafras De Bruyn en Lucky Fonz III

Foto's