Muziek

Franky De Smet-Van Damme & Roos Van Acker

30 years channel zero (1990-2020)

Frontman Franky De Smet-Van Damme surft langsheen de meest glorieuze maar ook donkerste momenten van Channel Zero. Sidekick Roos Van Acker stuurt, luistert, ontfutselt geheimen, belicht vergeten momenten en zorgt voor een vrouwelijk tegengewicht in de metalwereld.

Twee mensen op het podium voortgestuwd door een indrukwekkende beeldenstroom. Livefragmenten, memorabele foto’s, stomende clips, kortom flitsende beelden en natuurlijk gespierde muziek uit een ver en dichtbij verleden worden gebald in een ijzersterke montage. Channel Dirty 30 biedt inkijk in de interne keuken van een band die talloze ups en downs kende maar ook op een ongelooflijke schare trouwe fans kan rekenen.

Metal Immortality. Over taal- en landsgrenzen heen.
Slechts 1 Belgische band slaagde erin deze status te verwerven.
1990-2020. 30 jaar Channel Zero.

Tune in to Channel Dirty 30 en ontdek het verhaal achter de enige Belgische metalband de naam waardig.

Channel Zero werd opgericht in 1990. Zanger Franky De Smet-Van Damme en zijn companen groeiden in die zeven jaar uit tot dé metalband van de Benelux en ver daarbuiten. Ze brachten vier albums uit waaronder het legendarische “Unsafe”. 60.000 exemplaren verkocht, waarvan de helft in het buitenland. Tournees met Kiss, Biohazard, Megadeth … Europa, VS en Australië … headliner op alle grote Belgische festivals en concertpodia. Na het vierde album volgde totaal onverwacht de split in 1997. 

Na 13 jaar oorverdovende stilte verrezen ze. In 2009 pleitte een spontaan opgerichte facebookgroep voor een reunie. De groep zou een éénmalig concert in de AB spelen. Dat werden er al snel 6.
In no time uitverkocht.
Het vuur laaide terug op. Graspop, Werchter, Wacken, Hellfest, Metallica, Guns&Roses, grote podia volgden en een nieuw album verscheen. Maar toen gebeurde het ondenkbare…

Na 30 jaar staat de band nog steeds aan de absolute top in de Belgische muziekscene. 

De viering wordt muzikaal ingezet met een speciaal verjaardagsconcert eind oktober en de release van een CZ30 compilatieCD/DVD gevolgd door deze spoken word theatertour door Vlaanderen.

Foto's