Lezingen

Frank Van Laeken - woodstock

Woodstock in belgië

Een nostalgische, meeslepende en verhelderende Trip Down Memory Lane! (En je hoeft er niet eens lsd voor geslikt te hebben...)

In de lezing voert Frank Van Laeken u mee naar de Tijd van Toen, vertelt hij de achtergrondverhalen (ook van het Amerikaanse Woodstock) en valt er natuurlijk veel naar muziek te luisteren.

Frank Van Laeken bracht in maart 2019 samen met Geert De Vriese het boek 'Woodstock in België' uit. Het boek verscheen bij uitgeverij Houtekiet.

1969 was misschien wel het belangrijkste jaar uit onze vaderlandse pop- en rockgeschiedenis. Er waren al wel voorzichtige aanzetten geweest om festivals te organiseren, maar dat jaar veranderde alles. Het 1st International Pop Event in de Arenahal in Deurne bracht Fleetwood Mac, Yes en The Nice naar ons land. Het Festival Actuel in Amougies had Pink Floyd, Captain Beefheart en Ten Years After op de affiche staan, Frank Zappa was er 'master of ceremonies'.

En er was veel meer: The Pebbles scoorden een grote hit met 'Seven horses in the sky', Wallace Collection deed dat met 'Daydream' en Guy Mortier beleefde zijn debuutjaar als hoofdredacteur van Humo. Daarbovenop was er dan nog het échte Woodstock, een iconisch evenement.

De lezing duurt 2 x 45 min

Foto's