Lezingen

Fleur van Groningen - Mijn kind mijn spiegel

Mijn kind, mijn spiegel

Wat kunnen wij over onszelf leren van onze kinderen?

Mijn kind, mijn spiegel is een relaas over het moederschap. Deze bestsellerauteur verkocht 40.000 exemplaren van haar boek ‘leven zonder filter’.

Mijn kind, mijn spiegel overstijgt de papflessen en de tepelkloven.
De herkenbaarheid die Fleur oproept is véél groter.
Dit boek is het goudeerlijke en inspirerende relaas van een transformatie;
soms grappig, soms rauw, steeds zeer ontroerend.

Mijn kind, mijn spiegel verscheen op 20 februari 2020 bij uitgeverij Horizon.

Een kind neem je niet, je krijgt het. En dan verandert het je leven. Maar hoe precies? Voor Fleur van Groningen bracht haar baby heel wat levenslessen met zich mee. Aan de hand van herkenbare anekdotes vertelt Fleur wat het moederschap met haar doet.

Ze gaat de strijd aan met haar perfectionisme, ontdekt wat loslaten en onvoorwaardelijk liefhebben is, blikt bereidwillig in een spiegel die haar met blinde vlekken confronteert. Want zelfs als de roze wolk in een donderwolk verandert, valt er steeds wat bij te leren. Terwijl de kleine groeit, groeit zijn moeder met hem mee.

‘Fleur van Groningen heeft het hart niet alleen op de tong maar ook op de juiste plaats. Met haar gevatte en door het leven beproefde kijk op de dingen geeft ze mensen inzicht, herkenning en een grijns op de lippen.’Psychologies Magazine

 Fleur van Groningen schrijf én uitermate grappig én ontroerend én mooi én wijs én oprecht.’auteur Ronald Giphart

BIOGRAFIE
Fleur van Groningen (1982) schrijft, schildert, spreekt en moedert. Ze is journalist voor Psychologies en cartoonist voor The Art Couch. Eerder werkte ze voor onder andere Knack, De Morgen, Het Nieuwsblad, NRC Handelsblad en Goedele. In 2017 publiceerde ze de bestseller Leven zonder filter, over haar ervaring met hoogsensitiviteit. In 2020 volgde Mijn kind, mijn spiegel, over trauma en moederschap. Voelen zonder filter is haar zesde boek.

Foto: Ann De Wulf

Foto's

Agenda