Lezingen

Filip Osselaer

Merckx en zijn rivalen

Filip Osselaer, schrijver van de biografieën van Lucien Van Impe en Freddy Maertens, heeft nu ook een Merckx boek geschreven. Hij ging daarvoor praten met de grootste renners uit het Merckxtijdperk.

De lezingen zijn nog steeds, 50 jaar na datum, uiterst spannend en belichten in een ruimer kader een vervolgen tijdperk.

In 2019 is het 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Vlaanderen, zijn eerste Tour won. Merckx werd toen voor altijd de grootste renner aller tijden, de campionissimo. Maar soms, heel soms kreeg Eddy Merckx het ook hard te verduren, en verloor hij.

Filip Osselaer ging praten met alle rivalen die het Merckx ooit moeilijk maakten. Het werden prachtige verhalen met Felice Gimondi, Jan Janssen, Bernard Thévenet, Raymond Poulidor, Lucien Van Impe, Roger De Vlaeminck en zoveel anderen.

Filip Osselaer - bekende sportchroniqueur - neemt u mee in een vertelling door de schitterende jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Hij vertelt over Merckx en zijn rivalen, maar ook over zoveel meer: over mini-jurken en maxirokken, over viewmasters, de eerste man op de maan, de kleine coureurkes op de speelplaats van de kindertijd, over winnen en verliezen, over Pra Loup en de Mont Ventoux, over Serge Gainsbourg en Louis Neefs, over het Songfestival en de schieting op de liggende wip in het café in het dorp, over dia's en de koers en het leven.”

Foto's