Lezingen

Filip Osselaer en Leen Demaré

Scoubido, de lezing

Auteur Filip Osselaer en tv- en radiofiguur Leen Demaré duiken in The Seventies! met Scoubidou. Een roadtrip doorheen de wonderbaarlijke jaren 70 op basis van gesprekken die Filip voerde met meer dan 50 personen over die periode.

Leen Demaré, grande dame van radio en tv, en Filip Osselaer, auteur van de bestsellers over Lucien Van Impe en Freddy Maertens, gaan in een nieuwe show op roadtrip doorheen de seventies. Ze zijn gastvrouw en gastheer tijdens een warme avond vol melancholie, nostalgie, humor, muziek, film, verhalen én iconen van toen. Met livemuziek en een scala aan beelden dompelen ze het publiek onder in een boeiend decennium dat velen uit het publiek live hebben meegemaakt.

The seventies brachten glitter en glamour, spuuglelijk oranje behang en paarse broeken met olifantenpijpen. De glamrock deed zijn intrede met Mud, The Sweet en The Rubettes, en Saturday Night Fever was niet minder dan een revelatie. Televisie werd in die tijd een onwrikbaar en vast onderdeel van het meubilair. Vlaanderen verhuisde naar binnen. Lucien Van Impe won de Tour De France en iedereen supporterde mee in de huiskamer. Armand Pien verblijdde ons met zijn dagelijkse weerpraatje en talloze shows en series boden inkijk in de American way of life”.

Het gelijknamige boek verscheen bij Borgerhoff & Lamberigts.

Foto's

Media