Lezingen

Erik De Soir

Opvang van mensen in nood !

Erik De Soir kan geboekt worden met de lezing - Opvang van mensen in nood - crisisopvang bij trauma - of de lezing - Ontwikkel je eigen innerlijk kompas voor het zinvol omgaan met verlies.-

Tijdens zijn lezing Opvang van mensen in nood staat Erik De Soir stil bij de zware last die alle betrokken partijen na een crisissituatie meedragen. Wat als je mensen moet opvangen voor wie de wereld net is ingestort? Of als je met hen moet terugblikken op vreselijke dingen die hen alle hoop op herstel hebben ontnomen? Als je met hulpverleners moet napraten over interventies waarbij alle hulp te laat kwam?

Tijdens Ontwikkel je eigen innerlijk kompas voor het zinvol omgaan met verlies werkt Erik De Soir rond traumatiserende gebeurtenissen die je wegrukken uit de continuïteit van het dagelijks leven en bouwt hij een betoog op aan de hand van de 18-ities.

In 2012 wordt Erik De Soir verkozen tot ‘psycholoog van het jaar’ door de Gentse Alumni Psychologie. De organisatie prijst hem omdat hij in België de crisispsychologie op de kaart zette maar ook voor de kalmte en volharding die hij aan de dag legde als traumapsycholoog bij de busramp in Sierre en bij het Pukkelpopdrama.

Van Gils en Gasten met Erik De Soir - klik HIER en TV-OOST klik HIER.

Erik De Soir bij FM BRUSSELS - klik HIER en bij BRUSSELSNIEUWS klik HIER en bij TVL klik HIER.

OPVANG VAN MENSEN IN NOOD : Wat als je mensen moet opvangen voor wie de wereld net is ingestort ? Of als je met hen moet terugblikken op vreselijke dingen die hen alle hoop op herstel hebben ontnomen ? Als je met hulpverleners moet napraten over interventies waarbij alle hulp te laat kwam ?

Hulpverleners ervaren het niet kunnen helpen of redden van slachtoffers overigens ook als erg ingrijpend. Dit gaat vaak gepaard met controleverlies en een gevoel van onmacht.

Slachtoffers willen vooral eerlijke informatie, als startpunt van hun doorwerking gaan ze vaak terug op zoek naar hun hulpverleners van het eerste uur. Het is belangrijk dat zowel slachoffers als hulpverleners kunnen terugvallen op een begrijpelijk kader, waarbinnen ze hun eigen ervaringen een plaats kunnen geven. Zonder de juiste aanpak riskeert elke getroffene van een schokervaring - slachtoffer, familielid of hulpverlener - vroeg of laat vast komen te zitten in een moeilijk proces. 

ONTWIKKEL JE EIGEN INNERLIJK COMPAS VOOR HET OMGAAN MET VERLIES : De Soir leert je de 18-ities in jezelf te maken om je leven te blijven zingeven na verlies. Wat is, is! Wie je op zijnsniveau wil worden, kan je worden, maar het kost je moed en blijvende inzet.

Erik De Soir is crisispsycholoog en psychotraumatherapeut.  Hij verricht onderzoekswerk en verzorgt opleidingen in binnen- en buitenland. Hij verleent psychologische opvang en begeleiding aan slachtoffers en nabestaanden van verkeersongevallen, oorlogssituaties, collectieve rampen maar ook in persoonlijke drama’s in het dagelijks leven.

Hij treedt regelmatig op als expert in de media en hij deelt zijn kennis en ervaring via boeken voor professionele hulpverleners.

Wij voorspellen dat de ontmoeting met Erik de Soir u zal bijblijven. Want de kracht en vastberadenheid die hij uitstraalt en de manier waarop hij - ook tijdens deze lezing - recht op zijn doel afgaat, zullen indruk op u maken.

---

Erik de Soir (°1965) studeert in 1988 af aan de Koninklijke Militaire School (KMS) als Licentiaat in de Sociale en Militaire Wetenschappen. Op dit moment is hij als majoor verbonden aan het Departement Wetenschappelijk en Technologisch Onderzoek van het Koninklijk Hoger Instituut voor Defensie.

 In 1992 behaalt hij aan de KU Leuven het Postgraduaat Certificaat Rampengeneeskunde en Rampenmanagement en in 1995 studeert hij er af als Licentiaat in de Psychologie.

Erik De Soir is intussen Doctor in de Psychologie & Doctor in de Sociale en Militaire Wetenschappen" 

Erik de Soir bekwaamt zich in het buitenland verder in de crisispsychologie en de psychotraumatologie en groeit snel uit tot een veelgevraagd expert.

Hij is als vrijwillig brandweerman, ambulancier en psycholoog verbonden aan de Gewestelijke Brandweer van Leopoldsburg. En hij is de stichter van de Fire Stress Teams en de Europese Vereniging voor Brandweer- en Reddingspsychologen.

Samen met zijn echtgenote is hij de bezieler van de Weg-Wijzer, Centrum voor Psychotherapie.

Puttend uit deze overvloed aan ervaring verzorgt Erik de Soir trauma-opleidingen over de hele wereld en schrijft hij boeken over psychotrauma. Zijn boek ‘Redders in nood’ (LannooCampus – 2013) is de inspiratie voor de gelijknamige lezing.

Erik De Soir is de trotse vader van Mathias, Steven en Caroline. In zijn vrije tijd is hij instructeur in diverse vechtsporten, een bedreven squashspeler, leraar boeddhistische meditatie en een groot liefhebber van de macrobiotiek.

_______________________________________________________________

De lezingen zijn ook beschikbaar voor de 3de graad middelbaar onderwijs.

 Erik De Soir is inzetbaar in panelgesprekken, debatten en workshops. Op verzoek werkt hij voor u een lezing op maat uit. 

Foto's