Lezingen

Els de Schepper

De verborgen kant van de clown (een lezing)

U kent Els de Schepper ongetwijfeld als actrice en cabaretière. Maar wist u dat Els nog heel wat andere passies heeft? Haar leven achter en op de planken levert heel wat boeiende en hilarische verhalen op die Els u graag komt vertellen.  Een hilarische, meeslepende en diepzinnige vertelling.

U kent Els de Schepper ongetwijfeld als actrice en cabaretière. Haar onewomanshows behoren al jaren tot de meest succesvolle voorstellingen van de lage landen. Maar wist u dat Els nog heel wat andere passies heeft? Tuinieren, meubels ontwerpen, natuurlijke cosmetica maken, schrijven, ... stil zitten staat niet in haar woordenboek.

Na 20 jaar op de planken last het podiumbeest een theaterpauze in. Al moet u die pauze wel met een korrel zout nemen. Want haar leven achter en op de planken levert heel wat boeiende en hilarische verhalen op die Els u graag komt vertellen.

Ze vertelt over dìe keer dat er nergens een toilet te vinden was achter het toneel, of over dat moment dat het voordoek naar beneden kwam midden tijdens een show. Of hoe ze moe en verdrietig om de dood van haar vader die dag toch op het podium stond omdat haar publiek anders teleurgesteld zou zijn. En dat niemand iets heeft gemerkt. Hoe tuinieren rust brengt in haar hectische leven. Hoe ziek worden haar leven even helemaal overhoop gooide maar hoe ze telkens opnieuw weer moed moet vatten om het beste van zichzelf te geven. 

Els de Schepper geeft u in deze performance een unieke kijk achter de schermen van haar leven. Een verhaal dat klinkt als een roman. Verteld door deze grande dame van het Vlaamse cabaret zou dat wel eens een hilarische, meeslepende en diepzinnige vertelling kunnen worden. 

---

Els de Schepper studeert in 1990 af aan de Studio Herman Teirlinck met de hoogste onderscheiding ooit in de geschiedenis van de opleiding. Ze verwerft snel bekendheid bij een breed publiek via haar werk voor VRT en VTM. Maar haar hart ligt in het theater. Sinds 1993 brengt ze tweejaarlijks een nieuwe onewomanshow op de planken. Ook hier breekt ze records als best verkopende Vlaamse theaterartieste en als eerste Vlaamse cabaretière met een solo show in de Lotto Arena. Eind 2014 last de Schepper een theaterpauze in. Deze pauze vult ze onder meer op met de vertelling ‘De verborgen kant van de clown’.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze lezing kan enkel geprogrammeerd worden op bijzondere locaties, Reguliere theaterlocaties komen niet in aanmerking. 

Foto's