Muziek

Elly Aerden

Elly Aerden heeft de looks en de stem van een mediteraanse zangeres. Haar liefde gaat ook uit naar het latijn en naar melodieën gedrenkt in saudade en zuiderse ritmes. Elly leent haar stem voor diverse projecten, van frivool tot ernstig, van klein verzet tot groot bereik. U kan haar boeken met: 

GESLAUERD STRAND - Gezongen Slauerhoff en andere kusten
Jan Jacob Slauerhoff was de schrijver van het verlangen naar verre kusten, naar onbereikbare vrouwen en onontgonnen eilanden. De man die liever over de reling keek dan het land in. Hij was de enige niet. Hij is de enige niet.

Eléonor en Gerry De Mol brengen een aantal van zijn gedichten en die van andere dichters en liedjesmakers die net als Slauerhoff wel eens over stranden liepen en naar slordig slauerig in de zee geworpen eilanden verlangen. Slauerhoff leerde ons over de zee uit staren.

En dat is wat we gaan doen, met zijn woorden en die van een rits andere dichters die de slauerigheid met hem deelden: de saudade, de fado, de alegria en angustia. Welke kusten zie je opdoemen als je je ogen dicht doet?

---------- 

ELÉONOR - VIVE
Wie Eléonor hoort, denkt even aan Madredeus. Het klinkt onmiskenbaar Zuid-Euro pees, maar je wordt hier vanuit een andere traditie benaderd. Maar welke dan? De Belgische Eléonor mixt folk, roots, jazz, neo-klassiek en fado. Je meandert tussen verschillende tradities, culturen en genres.

De warme, gevoelige en wendbare stem van Eléonor kneedt dit alles tot subtiele en poëtische wereldmuziek. De projecties geven extra magie aan de avond. Eléonor werkt voor het programma ‘Vive’ graag samen met locale koren.

Indien interesse vanuit het cc, zoekt Elly een koor en regelt daar alles mee.

Met: Elly Aerden (zang), Karel Cuelenaere of Florejan Verschueren (piano), Anne Niepold (accordeon), Ewoud Huygens (percussie/viool), Vincent Noiret of Lara Rosseel (contrabas), François Taillefer (percussie) + eventueel backings.

---------- 

MISST
Vier misses en één mister, vijfstemmig en a capella. Ietwat vergeten folksongs uit alle windstreken in verschillende talen.

De Misstige klanken vloeien het best naar binnen in een kleine ruimte of een plekje met een eerlijke akoestiek.

Met: Elly Aerden, Liesbeth Verlaet, Liesbet Van Reeth, Eva Moens, Jan Van Rossem

Foto's

Agenda