Muziek

Eleonor & Gerry De Mol

Gezongen slauerhoff

Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol doken in de teksten J.J. Slauerhoff, de dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter met fado en samba en bossa in de oren. Het resultaat is een voorstelling met een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van Slauerhoff.

Verwacht je aan schoonheid, melancholie over dames aan het venster, over eilanden en waar Slauerhoff uiteindelijk  in woonde: in zijn gedichten. En ja, ook over het leven dat mooi is en lelijk en dat hij zich anders had voorgesteld.

Slauerhoff inspireerde al eerder Christina Branco (in het Portugees) en Dirk Van Esbroeck. De 15 gedichten die muziek kregen lopen uit in een merkwaardig verhaal van en over Slauerhoff zelf. En over jou. Zonder twijfel.

Hun eerste single ‘Geen van Allen Zorgen’ kwam uit in juni 2020. Hij staat in een officiële Spotify-playlist en was onder andere te horen op Radio 1 (België) en NPO5 (Nederland). In november 2020 komt hun volgende single uit, waarna in februari 2021 een derde single én full-album wordt uitgebracht.

Elly Aerden: zang
Gerry De Mol: zang, snaren
Jan-Sebastiaan De Geyter: snaren, zang

Foto's

Media