Muziek

Ed & the Gators

Rollin' and tumblin'

Ed and The Gators is een allround bluesband om U tegen te zeggen!

Zij zijn de winnaars van de Belgian Blues Callenge 2017 en mochten België vertegenwoordigen op de European Blues Challenge in Hell, Noorwegen.

De optredens van Ed and The Gators hebben een maximale drive en monden vaak uit een feestje !

Ed and the Gators nemen je mee doorheen de geschiedenis van de blues.

Naast een aantal covers die in een eigen arrangement gegoten worden, brengen zij ook heel wat eigen nummers. Het programma varieert van rauwe Chicago blues over swingende West-Coast naar funky New-Orleans stuff. Af en toe duikt ook een stevige Texaanse shuffle op of een  ouderwetse country blues … You name it, they play it. Dit alles wordt gebracht door 4 ras-muzikanten die hun strepen reeds geruime tijd in verschillende top bands verdienden.

Ed and the Gators zijn onweerstaanbaar.

------------

Eddy Desmul: vocals, harmonica, gitaar …
Eddy Desmul speelde in het verleden bij meerdere groepen en was ook soms te zien als gastmuzikant bij Joan Baby, een Amerikaanse blueszangeres uit Chicago, bij Josh Harp uit Memphis Tennessee en Paul Couter (Tjens-Couter, TC Matic, Freckleface) .

Zijn krachtige volle stem, die doet denken aan de Texaanse Guy Forsyth, is niet zijn enige troef. Hij speelt ook uitstekend mondharmonica en (slide)gitaar.

Eddy was al even op zoek naar de juiste muzikanten en die heeft hij nu gevonden. 

Stefan Boret: fender bass
Stefan Boret leerde de stiel door heel veel te spelen in het Belgische en Nederlandse blues circuit met groepen als Last Call, Maxwell Street, Smokin’ Chillums, Eddon’s Corner … Hij speelde op vele grote podia en begeleidde grootheden als Carrey Bell, Louisiana Red, Hook Herrera, Sista Monica … 

Arne Demets: gitaar
Arne speelt gitaar vanaf zijn twaalfde. Hij volgde jazz en lichte muziek op het Kortrijks Conservatorium. Na enkele jaren optreden besloot hij om volledig voor muziek te gaan.

Op De Kunsthumaniora te Antwerpen volgde hij jazzgitaar en hij vervolledigt nu zijn studies aan het Conservatorium te Gent.

Met de blues als basis en geïnspireerd door alles wat zijn pad kruist, ontwikkelde hij doorheen de jaren reeds een unieke stijl.

Arne is ook actief in andere formaties (Lazy Arne and his Bluebird, Old Skool Blues Band) en deelde als gastgitarist al het podium met Roland, Steven de Bruyn, Phil Bee, Guy Smeets, Chad Pope, James Hinkle, Innes Sibun, Marino Noppe, Frank Cosentino, Sjors Nederhof...

In de zomer van 2015 was hij gitarist tijdens de Europese tour van The Guy Forsyth Band. 

Johan Guidee: drums
Johan is vooral bekend als drummer van de volgend jaar 25 jaar bestaande bluesband “Hideaway”. Samen met Stefan speelt en speelde hij reeds in verschillende groepen waaronder “Back To Memphis” . Samen vormen zij een oersterke ritmesectie die zowel kan grooven als swingen.

Foto's