Theater, Kinderen

dOFt - Even Geduld

Even geduld 10+

Even Geduld is een absurde, krachtige danstheatervoorstelling waarbij twee identieke performers de toeschouwer op een subtiele manier naar zichzelf doen kijken. De voorstelling charmeert met aanstekelijke humor en energie.

Jonas en Piet zetten een grappige en sprankelende voorstelling neer. Op een superstrakke geluidsband bewegen ze synchroon. Als een eeneiïge tweeling halen ze acrobatische toeren uit. Met 7 grote spiegels ratelen ze als één grote machine hun pleidooi af. Geconfronteerd met zichzelf en met de ander. Dat leidt tot frustraties. Geleidelijk sluipt er een stoorfactor in de éénheid. Een ruis die steeds meer binnensijpelt en alles op stelten zet.

Een voorstelling over denken en doen en alles daartussen, met de twijfel voorop. Over de aanzet tot, maar het gebrek daaraan. Twijfel in een grappig en luchtig jasje, die je op een speelse manier meesleurt in herkenbare menselijke patronen en gewoontes.

Piet Van Dycke is een geschoolde circusartiest/danser. Hij won in 2015 nog overtuigend het Tweetakt Festival in Utrecht voor beste Belgische en Nederlandse danssolo. Jonas Vermeulen is een geschoold acteur. Beiden zijn aan elkaar gewaagd en samen brengen ze 1 taal.

Het Collectief won de Leuvense cultuurprijs voor beloftevol talent 2017. Eén van de stichters, Piet Van Dycke, won recent de Jacques de Leeuwprijs, een prijs die wordt uitgereikt voor durf en kwaliteit, ontwikkeling en engagement door de Fontys Hoge School voor Kunsten aan een jonge maker/speler.

 

PERS
“EVEN GEDULD is ook erg grappig. Want het is een kunst om een inhoudelijke voorstelling te maken, waarvan ze zeggen dat er geen inhoud in zit.” - Tweetakt Utrecht

“Acteerspel en dans zijn in Even Geduld samengesmolten tot een nieuwe ervaring. EVEN GEDULD presenteert ‘uitgesproken’ danstaal” - Dansmagazine

Concept, dans & spel: Piet Van Dycke (fABULEUS) & Jonas Vermeulen (collectief dOFt) 

Coaching: Randi De Vlieghe 
Productie: Tweetakt Utrecht
Coproductie: fABUEUS en Artforum vzw
in het kader van VAART

Foto's: Anna Van kooij

Foto's

Media

Agenda