Theater, Kinderen

dOFt - 2 strijd

Tweestrijd 14+

Als ge twee honden ziet vechten om een been, wie loopt er dan mee heen? De ander. De ander, dat zijn wij. Gij en ik, ik en gij. Smachtend naar meer, naar beter, naar zekerder, naar datgeen dat de ander heeft.

Collectief dOFt brengt dans en theater, theater en dans aangelengd met nog ande - re kunstvormen zoals circus, zang, beeld, muziek.... Hun onderwerpen zijn mensen. Vanuit verschillende hoeken belichten ze menselijke gewoontes en denkpatronen. In hun voorstellingen trachten ze het perfecte van de imperfectie te tonen. Dat snapt u na het zien van een voorstelling!

Het moet alsmaar sneller, beter, efficiënter. We verwachten dat van onszelf en van een ander. De maatschappij verwacht dat van ons. Maar wie is dat eigenlijk de maatschappij? Zijn we dat niet zelf? Willen we dat dan zelf? Twee mensen worden tegen elkaar opgezet. De anonieme maatschappij drijft hen verder. Ze communiceren met elkaar alsof ze de wedstrijd van hun leven spelen. De ander is sneller, beter en efficiënter. Maar wie is ‘de ander’? Er heerst een spanning, een esthetiek, een orde, Daaronder heerst een bittere maar zo herkenbare strijd Wie crasht eerst?

OOK EEN STERKE SCHOOLVOORSTELLING VOOR 14+. MAX. 200 LEERLINGEN

 

Concept, tekst en spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen 
Choreografie en artistieke ondersteuning: Piet Van Dycke (fABULEUS) 
Muziekmontage: Jonas Vermeulen 
Stem: Bram Verrecas 
Dramaturgie: Marie Peeters 
Lichtontwerp en techniek: Daan Tytgat e.a.
Scenografie: collectief dOFt  
Vormgeving: Dave Roelants 
Met steun en speelplekken in: CC Diest, CC ‘t Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek, CC ’t Vondel Halle, CC De Kruisboog Tienen en 30CC Leuven.

Foto's

Media

Agenda