Literair

Delphine Lecompte & Mauro Pawlowski

De smerige drie

De schaamteloze Runa Svetlikova en de onvoorspelbare Delphine Lecompte gaan de baan op met de ontregelende Mauro Pawlowski.

Hun gedichten stuwen je op de smerige riffs van Mauro naar een blasfemisch poëtisch hoogtepunt. Twee dichterlijke universums en een muzikale draad vinden elkaar, botsen, raken compromisloos in de war. Bereidt u voor. Drie gulzige, kinderlijke, grillige, tomeloze ariesten maken volgend najaar amok in Vlaanderen, wees daar of wees een dodo! Chaos en morsigheid verzekerd.

Bekijk HIER Delphine Lecompte op VPRO Nacht van de poëzie. Klik HIER.
Delphine te gast in Touché op Radio 1. Luister HIER.

Dichteres Runa Svetlikova bracht dit jaar haar tweede bundel uit: Drieëntwintig tips om de hond en je demonen aan de lijn te houden (Uitgeverij Marmer). Ze staat graag en vaak op een podium. Ze swingt, bezweert en grijpt je steevast bij je lurven.

Delphine Lecompte publiceerde bij de Bezige Bij op 8 november een Best Of. Ze bracht intussen een tiental met lof overladen bundels uit en won ook enkele prijzen.

‘Delphine verdient meer dan de status van gevierde dichteres.’ – Cutting Edge
‘De gedichten van Delphine Lecompte begrijpen mij en daarom lees ik ze gretig. Ik bedoel gulzig.’ – Wim Helsen

Net zoals Delphine zich in haar gedichten bevrijdt van haar opvoeding en haar eerder onorthodoxe adolescentie, is zij ook op het podium een verademing. Ze deelt brutale shots uit en zorgt ervoor dat een literaire avond meer neigt naar een rockconcert. Daarvoor is Mauro natuurlijk de ideale bondgenoot. Bovendien hebben ze een gezamelijke grote passie voor stevige muziek. Het zal kletteren.

Met: Delphine Lecompte, Runa Svetlikova en Mauro Pawlowski
Foto: Johan Jacobs
Foto's boekvoorstelling: Sara De Graeve

Foto's

Agenda