Muziek

Def Americans

Johnny cash, a hundred highways

Def Americans Johnny Cash Tribute viert met A Hundred Highways hun eerste jubileum met een show met daarin een selectie van alleen het allerbeste en allermooiste uit honderden optredens waarin de songs van de legendarische ‘Man In Black’ centraal stonden. 

Speciaal voor deze gelegenheid is de band op pad met een nieuwe cd/elpee met daarop bekende nummers en bijzondere band favorieten.

De songs die The Man in Black zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door de Def Americans Johnny Cash Tribute. 

Als geen ander weten deze Brabanders meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. 

Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn ‘My Brother Johnny’ concerten in Nederland. 

“De Eindhovense Johnny Cash-tributeband Def Americans is zo goed dat ze eigenlijk zelf een tributeband verdienen. Bij elk optreden weten ze exact de feeling te raken die Johnny Cash in zijn nummer stopte”Quote

 

Met: Elco Weitering - vocals / acoustic guitar / harmonica
Kim Wolterink - vocals / autoharp / harmonica
Willem Winkelmolen - electric and acoustic guitar
Berry Kok - bass - mandolin - lapsteel
Thijs Vonk - drums - percussion
Arno Landsbergen - keys - electric guitar

Foto's

Media