Muziek

Def Americans - american recordings

American recordings

De songs die “The Man in Black” zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash Tribute. Eerder bewezen deze Brabanders als geen ander meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te kunnenraken.

Met het verschijnen van de American Recordings reeks werd Johnny Cash in één klap sinds zijn hoogtij dagen in de jaren ‘70 opnieuw een relevante artiest. De verzameling sober uitgevoerde akoestische songs wordt dan ook gezien als de kroon op zijn werk.

Echtgenote June Carter Cash nam overigens haar eigen “American Recordings” op. Hiermee kan de band voor deze voorstelling putten uit een interessant en divers repertoire van Johnny Cash & June Carter. Behalve American Recordings kun je dus ook nog een waaier verwachten aan traditionals, gospels en American Songbook materiaal en Johnny & June duetten.

Zanger Elco Weitering: “De American Recordings zorgden voor een herwaardering voor artiesten die eigen werk en dat van anderen kunnen en durven uitvoeren in een breekbare akoestische versie. Het item DWDD Recordings was jarenlang een populair onderdeel van het programma De Wereld Draait Door. Voor het akoestisch uitvoeren van dergelijke nummers moet je als muzikant een gebalanceerde mix beheersen van muzikaliteit en ambacht, en in het bezit zijn van een certificaat van echtheid. Er kan niks afgedekt worden of verhuld. Het moet eerlijk en oprecht zijn, anders werkt het niet. We kijken uit naar het uitvoeren van deze nummers in de Nederlandse theaters.”

 

Genre: Muziektheater

Productie: Def Americans
Foto: Gijs Spierings
Artwork: Atak Studio

 

Elco Weitering - vocals / acoustic guitar / harmonica
Kim Wolterink - vocals / autoharp / harmonica
Willem Winkelmolen - electric and acoustic guita
Berry Kok - bass - mandolin - lapsteel
Thijs Vonk - drums - percussion
Arno Landsbergen - keys - electric guitar

Foto's

Media