Theater, Muziek

De vélo

C'est parce que tu t'arrêtes de pédaler que ton vélo va s'arrêter

De Vélo brengt een hartverwarmend verhaal vanuit onze zwaar getroffen hoofdstad Brussel met een bonte mix aan mensen.  Deze voorstelling is een opkikker in bange dagen, een lichtpuntje in de duisternis ! 

Het Koor zoals De Vélo intussen in Vlaanderen bekend is van de wekelijkse reportages in IEDEREEN BEROEMD, brengt 15 liedjes met verhalen die naar de keel grijpen maar waar ook een sterke levensdrang uitstraalt.  Ze zingen in het Frans, Nederlands, Engels en nog andere talen maar wat je niet begrijpt qua taal, begrijpt het publiek vanuit het hart, want de oprechtheid raakt !

Deze ode aan Brussel toont wat mogelijk is en waar we moeten voor gaan !

15 nummers, 21 stemmen: Aanstekelijk, herkenbaar, positief én Brussels.

De Vélo brengt Brusselaars samen vanuit alle windstreken, rond een gemeenschappelijk artistiek project.  Daklozen, vluchtelingen, tienermoeders, ex verslaafden, nieuwe Belgen, bijna Belgen, mensen met baggage en een etiket worden verenigd in een klein hecht koor dat uit volle borst hun eigen broze verhalen zingt en vertelt.  Dit project verheft hen boven dat etiket en maakt hen terug gewoon mens onder de mensen.

De voorstelling 'C'est pas parce que tu t'arrêtes de pédaler, que ton vélo va s'arrêter' brengt 25 performers samen onder leiding van acteur/regisseur/muzikant Hans Van Cauwenberghe, actrice en muzikant Ciska Thomas en contrabassist Otto Kint. 

De Vélo is een zelfstandig project dat zijn basis vond bij Forsiti’A – De Markten Brussel.  Toen ze nog onder vleugels opereerden van Forsiti'A werden ze geselecteerd voor Het Theaterfestival.  Dit is het eerste sociaal-artistiek project dan deze eer te beurt viel.  Het productiehuis De Chinezen volgde hen voor een Canvas reportage en voor Iedereen Beroemd.  Ze waren ook wekelijks te horen op Radio 2 bij De Madammen.

De recensie van de voorstelling in FOCUS KNACK - klik HIER !

Elke vrijdag was er een reportage in IEDEREEN BEROEMD over het koor.  Telkens wordt één individu uit de groep uitgelicht met zijn of haar verhaal en het bijhorende lied.  Klik HIER voor alle reportages !

Er is ook een gelijknamige CD !

Deze voorstelling kan geboekt worden als reisvoorstelling !

Foto's

Media

Agenda