Kinderen

De Spooiberg

De put zonder echo

Twee kinderen, Fleur en Viktor, trekken op avontuur in een verlaten en overwoekerde tuin. Niets verleidelijker dan een terrein waar je van volwassenen niet mag komen wegens gevaar. Maar welk gevaar? Het gras is immers altijd groener aan de andere kant van het hek en als een volwassene hard wegloopt van gevaar gaat een kind net op onderzoek uit. 

Fleur en Viktor dagen elkaar uit en gaan op zoek naar de waarheid achter alle verhalen die de ronde doen over dit verlaten paradijs. In de jungle tuin vinden ze een oude put. Maar als ze er iets in roepen, horen ze geen echo. Is de put dan zo diep dat er geen enkel geluid terugkaatst? Durven ze op onderzoek gaan ? 

Op hun tocht komen ze ook meer te weten over hun gevoelens voor elkaar. Een spannende, grappige en intelligente voorstelling over tijd, durf en vriendschap.

De Spooiberg is een creatief lab voor kinderen en volwassenen. De initiafnemers zijn ook de dragende kracht achter NEST, het broeinest dat zich tijdelijk gevestigd heeft in de oude bib in Gent. De put zonder echo is hun eerste voorstelling voor de lagere school!

 

Een voorstelling van De Spooiberg

Tekst & regie: David Van den Hende (Hermitage, Het paard van Marcel, Rare Vogels)
Acteurs:
Danielle De Nul (De Roovers, Tg Stark, Theater Zuidpool) en Servaas Petrov (Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Het Zuidelijk Toneel). 
Live Muziek:
Divan
Decor:
Tieke Scheerlinck
Met de steun van
Traject Jonge Makers, Gentse Feestjes en Provincie Oost-Vlaanderen
Leeftijd: lagere school

Foto : Skander Koston


Foto's

Media

Agenda

  • 24 Jan 2019 De Spooiberg Zonhoven, gc tentakel - school 10.30 & 13.30 uur