Theater

De Spelerij - Closer

Closer

In Closer worden we meegesleept in het turbulente leven van vier mensen op zoek naar liefde.

Die vinden ze. Die liefde. Bij elkaar.
En ook bij de ander.
Ze vechten voor hun gevoelens.
En tegen hun gevoelens.
Ze vechten voor de waarheid. En ertegen.
Ze vechten tegen de leugen. 
Ze vechten voor en tegen de illusie van de liefde. 

De Britse schrijver Patrick Marber laat zijn personages alle hoeken van de kamer zien in CLOSER. Het stuk won diverse prijzen als beste komedie (Evening Standard Award) en als beste nieuwe theaterstuk (Laurence Olivier Award). Wereldwijd is CLOSER intussen vertaald in meer dan dertig talen en tevens verfilmd met o.a. Owen en Portman.

Closer dankt zijn populariteit aan de vlammende, vaak brutale dialogen uitgesproken door complexe personages in vaak hilarische en toch pijnlijke, soms herkenbare situaties. De toeschouwer duikt soms wat dieper in zijn theaterzetel .. is dit niet herkenbaar ?
Hoe pijnlijk kwetsbaar zijn we als we kiezen voor wat we echt willen.
We snakken allemaal naar de grote liefde, naar een relatie maar kunnen er vervolgens niet mee leven. 

De première is intussen achter de rug. Closer is meeslepend, grappig en uitstekend gespeeld door een sterke cast. U ziet onder meer een Roel Vanderstukken zoals u hem nog nooit zag ! Charlotte Anne Bongaerts bewijst dat ze ook op de bühne onweerstaanbaar is. 

De publieksopkomsten zijn ook uitstekend. Mis de reprise van dit stuk niet! Nu te prospecteren.

Auteur: Patrick Marber
Vertaling: Mathijs Scheepers
Regie: Paula Bangels
Met: Roel Vanderstukken (Wittekerke, Flikken, Louis Louise, Ella, Steracteur sterartiest en Familie...Uiteraard ook van zijn solo Niets), Charlotte Anne Bongaerts (Gent West, Vermist, De Behandeling, Hinterland bij Braakland/ZheBilding)..., David Cantens (Marsman, Gevoel voor tumor, Familie, De Spelerij, De Paardenkathedraal...)en Katrien De Becker (Familie, Thuis, paardenkathedraal – ze werd genomineerd voor een Theo d’ Or !)

Foto's

Media