Voor kinderen

De Leesbeesten

Tante tania en annie de pannie

Lezen met Tante Tania en Annie de Pannie.

Ooit al gehoord van twee dames die niks liever doen dan lezen, voorlezen, inlezen of nalezen? Wel, dan leer je best Tante Tania en Annie de Pannie kennen.

Eerst zie je hen online- jawel, ze hebben net als andere hipsters een eigen website, een Facebookpagina  ja, zelfs een youtubekanaal van annie de pannie !

Maar Tante Tania en Annie de Pannie komen ook graag uit hun digitale cocon om live voor te lezen. Voor échte kinderen, ouders, grootouders…..

Ze brengen eigen werk mee, of ze gaan op tocht door de wereld van de zintuigen met de verhalen van Roefel Doefel.  De kinderen trekken over het podium en door de coulissen van een theater, waar een nieuwe wereld voor hen opengaat. Er zijn Roefel Doefel boekjes gratis ter beschikking voor deze zintuigentochten.

De Leesbeesten zijn ook gek op de verhalen van Roald Dahl. Tante Tania en Annie de Pannie waren de gastvrouwen op het Roald Dahl feest in Utopolis Mechelen. Geen Reuzekrokodil is te groot of geen Stommerik te vies, geen Giraf, Peli en Ik te lang of geen Meneer Vos te fantastisch of deze twee creaturen lezen eruit voor.

Misschien had je zelf een verhaal in gedachten? Dat is nu het leuke aan ‘LeesBeesten’ als Tante Tania en Annie de Pannie- ze lezen het allemaal.

Hun missie is geheim maar opgepast kinderen want deze dames besluipen jullie. Hun doel is kinderen, van alle leeftijden, uit alle hoeken van het land aan het lezen brengen, verhalen laten ontdekken, de letters tot leven laten komen, laten proeven van de fantasie van schrijvers of laten meeleven met boekpersonages.

Lezen doe je een heel jaar door, elke dag, op elk gepast moment.

De Leesbeesten geven ook boekentips op VTM Kzoom !

Vraag zeker naar meer…want Tante Tania en Annie de Pannie kunnen het allemaal!

Met Ann Ceurvels en Tania Poppe

Foto's

Media

Agenda