Kinderen

Collectief Sans Soucis

Ondersteboven (6+)

Ondersteboven gaat over gedachten in je hoofd.
Dwalende, zoekende, vluchtige, donkere en lichte gedachten.
Hoe ga je daar mee om?
Hoe reageer je als buitenstaander als je die gedachten bij iemand ervaart?
In deze voorstelling wordt het bewegende lichaam een canvas waarop wordt getekend en geprojecteerd. De tekening gaat in dialoog met de trapeziste en omgekeerd.
Tegelijkertijd staat ook de relatie tussen een dochter en haar vader centraal. Over hoe ze elkaar zien in elkaars taal. Het beeld dat een dochter van haar vader toont en omgekeerd.

Lees HIER artikel van het circuscentrum over Collectief Sans Soucis 

Ondersteboven is een voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar waarin circus (trapeze) en ‚Äčtekenen samenkomen en een verhaal vertellen over gevoeligheid, kwetsbaarheid en verdriet.

De voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek ‘Ondersteboven’, een prentenboek van Jan De Kinder dat in het voorjaar van 2022 verschijnt bij uitgeverij De Eenhoorn.

Productie: Collectief Sans Soucis Vzw is een circustheatergezelschap dat op verschillende manieren verhalen vertelt..Sans Souces op zoek naar verhalen die nog verteld moeten worden en creëert een plaats waar mensen hun eigen verhaal kunnen vertellen. Daarbij worden verschillende disciplines gecombineerd om bij elke voorstelling een nieuwe taal te creëren, uniek voor elk verhaal.

 

Credits:
Trapeze: Marth De Kinder
Tekeningen: Jan De Kinder
Muziek: Kris Auwers
Spel: Marth De Kinder en Jan De Kinder
Coaching/regie: Piet Van Dycke (van o.a. dOFt !)
Foto: 
Kevin Faingnaert
Foto's voorstelling: WieBa

Productie: Collectief Sans Soucis Vzw in coproductie met Cirklabo Leuven. Ondersteund door de Vlaamse Overheid, Circuswerkplaats Dommelhof/Theater op de Markt Neerpelt, HETGEVOLG Turnhout, MiraMiro Gent, CC Amstel en stichting TENT Circustheater producties Amsterdam. De voorstelling zal ook te zien zijn in Neerpelt, Turnhout, Gent en Amsterdam.

Foto's

Media

Agenda