Kinderen

Collectief Kikero

Missie mammoe (4+)

Stel: je hebt een beste vriend, iemand die altijd bij je is en bij wie je op eender welk moment troost en steun kan vinden. Hij begrijpt jou -van àl je vrienden- het best. Plots ontdek je dat die vriend verdwenen is. Hoe ga je daarmee om? 

MISSIE MAMMOE gaat over Billie, een meisje dat haar vriend Mammoe kwijt is. Zonder hem kan ze niet leven. Daarom geeft ze hem als vermist op bij de politie. Hiermee gaat missie Mammoe van start. Agente Ingrid stelt alles in het werk om de vermiste terug te vinden. Een robotfoto van Mammoe wordt verspreid en Agente Ingrid valt elke klas binnen met de prangende vraag: “Wie heeft Mammoe gezien?”. Niet veel later blijkt dat Billie haar iets belangrijks is vergeten zeggen: Mammoe is geen mens, maar… een knuffel. 

Het doel van MISSIE MAMMOE is eerst en vooral om de jongsten onder ons een herkenbaar, warm en knuffelbaar stukje theater aan te bieden. Daarnaast hecht collectief KIKERO ook belang aan de ontplooiing van het kind en zullen de leerlingen tijdens het zien van de voorstelling op een interactieve, talige en beeldende manier verschillende vaardigheden trainen. 

REACTIE

"Doordat de actrices onverwacht de klas binnenvallen, is de betrokkenheid bij de leerlingen enorm. Daarbij wordt de interactie met de leerlingen, wat één van de pijlers is waar het collectief op inzet, volop benut. Door de verrassende nabijheid van de acteurs, die beroep doen op de persoonlijke inbreng van de kinderen, wordt de voorstelling niet enkel gezien maar ook ervaren."
- Dries de Meester 252cc Ekeren over 'MISSIE MAMMOE'

 

Collectief KIKERO is een theatergezelschap bestaande uit Charlotte Wellens en Katarina Antunovic dat kindervoorstellingen maakt. Het collectief duikt in de leefwereld van kinderen en verplaatst zich in hun blik: wat is voor hén van groot belang? Hoe kijken zij naar de wereld?  De werkwijze van beide theatermaaksters kenmerkt zich door op eigenzinnige manier taal en beeld te versmelten. Daarnaast zet het collectief in op fantasie en interactie en werkt het met een minimum aan (of geen) techniek. 

Foto's

Media