Theater, Voor kinderen

Collectief dOFt - KPK

Kapottepoppenkoppen

Kapottepoppenkoppen is een flitsende, dynamische en charmerende voorstelling over volwassen kinderen of kindse volwassenen.

Op weg naar Ergens. Het maakt niet uit waar dat is. Als het maar ergens beter is.
Ben je het moe?

Ben je het zat?
Heb je het met dat huiswerk en dat thuiswerk...
Echt helemaal gehad?
Kom dan naar...
Ergens!
Het is hier ... paradIJSJESlijk, FUNtastisch
ZANDzalig, BUITENZWEMBADgewoon, GELUKwekkend, TOVERfrissend...
Jij komt toch ook?

Na het bekijken van een reclamespot over het paradijselijke Ergens staat een bizar gezin gepakt en gezakt, klaar om te vertrekken naar... Ergens. Maar hoe bereik je Ergens? Hoe ziet Ergens er uit? En is Ergens wel zo mooi als het lijkt?
In hun absurde pogingen Ergens te bereiken, worstelen de leden van het gezin met zichzelf, elkaar en hun onrealistische verwachtingen: Mama wil balletzangeres worden, Papa kan het niet druk genoeg hebben, Nonkel zoekt het avontuur op en voor Meid hoeft er eigenlijk niets te veranderen. De gezinsleden liggen in de knoop met hun eigen gefabriceerde waarheden. Of leugens?

Kapottepoppenkoppen gaat over grote mensen met grote wensen. Kapottepoppenkoppen is het vallen van de volwassenen en het kijken van het kind, het willen maar niet kunnen en het kunnen maar niet willen. Mama, Papa en Nonkel zoeken naar wat niet te vinden is. Meid hoeft niet te zoeken. Want ze hoeft niet te vinden. En alles loopt verkeerd. Maar dan zijn de volwassenen uitgeput, uitgeblust, uitgedraaid en worden ze plots in zich zelf gekeerd. Ze stoppen met roepen en worden weer stil. Meid vindt haar roeping en ontdekt wat ze wil …

 

Kapottepoppenkoppen is een voorstelling waarin woorden dansen en bewegingen spreken. Theater wordt dans. Dans wordt muziek. Muziek wordt theater.                                                 

Voor oude jongens. En jonge ouders. Voor jongens en meisjes. Voor mannen en vrouwen. Voor de hele jongen en de hele ouwen. En voor iedereen daar tussenin. Kortom: voor het hele gezin.

---------------

Tekst: Jasper Dreesen
Dans, spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke en Kaat Van Eyken
Muziekcompositie: Jonas Vermeulen
Dramaturgie: Marie Peeters
Lichtontwerp & techniek: Daan Tytgaat (DDT Productions)
Productie: Collectief dOFt  
Met steun van: Artforum, 30CC en de Stad Leuven


Foto's