Theater, Kinderen

Collectief dOFt + Kelly Vanneste

It's all about the third nipple

“Intimiteit, communicatie, onzekerheid en de rol van sociale media worden onderzocht in deze vlijmscherpe, absurde en speelse danstheatervoorstelling ... Zijn wanhoop om haar inschikkelijkheid is tastbaar, bijna pijnlijk... Hun lichamen zijn perfect op elkaar ingespeeld, vullen elkaar aan en versterken elkaar.”

It's all about the third nipple is een absurde, krachtige danstheatervoorstelling. In een koude badkamer-setting onderzoeken twee mensen hun manier van communiceren. Ze tasten de grenzen af van intimiteit. Samen met SIRI, de alleswetende smartphone-encyclopedie die hun onzeker lichaam bespeelt, starten ze hun absurde zoektocht naar de onbekende derde tepel. Alles draait om deze derde tepel, als metafoor voor hun samen zijn en de benadering van een onbekende. Twee individuen, die eenzelfde twijfel delen en gevangen zitten in een web van dubbelzinnigheden en vooroordelen.

Het duo belichaamt de kortzichtigheid van de mens, maar nog meer de communicatie tussen onbekenden, tussen associaties van gedachten, tussen dansers en publiek. Met een strakke geluidsband, wordt er op de grens tussen logica en verbeelding gespeeld. SIRI, hun enige echte digitale vriendin, ontrafelt het raadsel over de ongekende tepel. Een duet gebaseerd op menselijke denkvormen en gewoontes, het onderzoeksdomein van Collectie dOFt. Een absurd stuk dat acrobatiek, expressieve bewegingstaal en gevoel voor humor tot één geheel mengt.

OOK EEN STERKE SCHOOLVOORSTELLING VOOR 14+. MAX. 200 LEERLINGEN.

------

PERS

Lees: Review in Dansmagazine

“Prachtige opbouw van de choreografie en spaarzaam functioneel gebruik van de muziek boeide vanaf het eerste moment. Prachtige dans met acrobatische elementen van twee mensen, die perfect op elkaar waren ingespeeld. En een waarschuwing voor een te ver doorgevoerde automatisering, waarin SIRI je leven dreigt over te nemen” - Kees Sapens

“Een unieke, zotte verbeeldingswereld, gecombineerd met veel talent. Een genereuze taal en keihard werken levert deze bijzondere productie op.” Filip Tielens

 

Concept, choreografie, dansers: Piet Van Dycke (collectief dOFt), Kelly Vanneste

Muziek: Jonas Vermeulen (collectief dOFt)
Productie: Collectief dOFt & Kelly Vanneste
Met steun van: TWEETAKT festival.

Foto's

Media