Opera

CLOSE OPERA - lsp

La serva padrona

De sluwe meid Serpina slaagt er met behulp van de knecht Vespone om via omwegen en intriges haar meester Uberto tot een huwelijk te dwingen.

Een sprookje dat gepaard gaat met veel situatiehumor en kolder maar dan allemaal gezongen. Dit is een vrolijke opera die op vele locaties kan gespeeld worden.  Minizalen, maxizalen,, hangars, loodsen, bibliotheken, festivals, openlucht, presentatiedagen, villa’s, huiskamers enz

OPERA BUFFA in 1 bedrijf uit 1733.

Muziek van Giovanni Battista Percolesi & Tekst van Gennaro Antonio Frederico 

La Serva Padrona is een korte opera van 45 minuten, oorspronkelijk bedoeld als intermezzo.

Al snel ging het ‘intermezzo’ echter een eigen leven leiden en werd later zelfs de inzet van een heuse operaoorlog : la querelle des boufons (ruzie van de komieken).  Het zette de aanhangers van de serieuze Franse opera lijnrecht tegenover de verdedigers van de nieuwe Italiaanse komische opera.  Een ruzie die Parijs twee jaar in de band hield. Meteen werd het ook een scharnierstuk.

INHOUD : De sluwe meid Serpina slaagt er met behulp van de knecht Vespone om via omwegen en intriges haar meester Uberto tot een huwelijk te dwingen. De personages meid, knecht en meester waren ook uiterst herkenbaar voor het toenamlige publiek.  

Cast : Regie : Pascale Pringels – Spel : SERPINA Annelies Van Hyfte (sopraan) – UBERTO Tristan Faes (bas/bariton) – VESPONE Pascale Pringels (acteur) – Shiho Ono (viool) – Phyllis Bartholomaeus (cello) – Toby Sermeus (klavecimbel) – kostuums en decor Bruno De Canne

 

Foto's