Muziek

Close Opera - halloweenconcert

Halloween familieconcert

Close Opera serveert een zwarte mis die elk publiek de rillingen over het lijf jaagt. In een barokke enscènering maar steeds met een knipoog duikt het gezelschap in duistere regionen en brengt u operaklasiekers die u doen griezelen en trilllen en tegelijk doen watertanden naar meer.

De perfecte voorstelling in het kader van Halloween.  Voor familie-  en volwassenenpubliek.  


Vampieren, heksen, Frankenstein,Dracula, The Phantom of the opera... de operawereld is bevolkt met creaturen die je liever niet in het donker tegenkomt.

Zonder Phantom of the Opera geen Halloweenprogramma natuurlijk... zodra de eerste noten van dit werk worden ingezet, kan de pret beginnen. Vanuit het duister bereiken hemelse klanken het publiek maar hoort u daar ook brekend glas en krakende deuren en is dat nu de koude adem van een vampier die uw nek streelt ?

Verdi legde het prachtig vast in Stride La Vampa en zo gaat de avond verder met Elettra van Mozart en over naar Handel die de heks Alcina haar geliefden als bomen gevangen liet houden in haar tuin. Spreek van bezitterigheid ....

Ook Dvorak en Purcell laten ons een stukje huiveren met heksenscènes en doen ons uitgeleide naar het onvermijdelijke kerkhof waar zombies hun intrede doen.  Berlioz, Fauré en zelfs Strauss brengen levenloze ledematen aan het dansen.

Creaturen van de nacht vinden we bij Schubert en Strauss die zag zichzelf als woordvoerder van levende doden.  De beruchte barbier van Fleet Street, Sweeney Todd leidt ons naar het onverbiddelijke einde in ware Adams Family stijl. 

Een snuifje Carmina Burana zorgt voor de perfecte afsluiter.

 

 

 

 

Foto's

Downloads