Close Opera - Diva Night

The grand diva night

4 sopranen, 1 bariton, 1 pianist, 1 missie.

In deze nieuwe voorstelling gaat CLOSE OPERA op zoek naar wat het betekent om een diva te zijn of te worden. Is dit een aangeboren gave of is dit iets waar men hard voor moet werken?

Vier getalenteerde sopranen en een getalenteerde bariton, met elk een eigen kleur, begeleid door een pianist nemen u mee op hun zoektocht naar de identiteit van de DIVA ABSOLUTA, de sublieme vertolkster van menselijke emoties door muziek.

De diva wordt hiervoor vakkundig ontleed, uitgekleed, en van alle clichés en franje ontdaan en anderzijds worden al die contrasten ook doelbewust opgezocht. Het wordt een persoonlijke reis doorheen het operalandschap waarbij halt wordt gehouden bij maestro’s die gewild of ongewild diva’s creëerden. Natuurlijk krijgt u goed in het gehoor liggende operahits van Mozart, Bellini, Donizetti, Verdi en Puccini te horen, maar daarnaast zullen ook minder courante dingen worden gebracht.

Voor deze productie engageerde CloseOpera zangeressen die allen zijn afgestudeerd aan de Nederlandse Operastudio en de Vlaamse Operastudio.

--- 

Regie: Bruno De Canne

Foto's