Lezingen

Charlotte Van Looy - Ontrouw

Ontrouw - tussen hart en verstand

Je kunt rechtstreeks deel uitmaken van een affaire als bedrieger, als bedrogene of als derde persoon. Je kunt onrechtstreeks betrokken zijn bij een affaire als beste vriend(in) van de bedrieger, de bedrogene of de derde persoon. Je kunt opgegroeid zijn met overspelige ouders. Je kunt ouder zijn van een overspelige zoon of dochter. Ontrouw lijkt onontkoombaar. Iedereen wil er liefst zo ver mogelijk van wegblijven, maar niemand slaagt erin om nooit met ontrouw in aanraking te komen. Ook Charlotte niet.

In Ontrouw tracht Charlotte een realistische weergave te bieden van overspelige partners, bedrogen partners en minnaars en minnaressen. Een boek vol kommer en kwel? Niets daarvan. Met een voorzichtige dosis humor en een gepast relativeringsvermogen creëert Charlotte een perspectief dat verder reikt dan het simpele verhaal van bedrieger en bedrogene, van dader en slachtoffer. Ze rekent bovendien af met het cliché van de gevoelloze, gewetenloze minnaar of minnares. Ze interviewde verschillende spelers van liefdesrelaties, beluisterde menig podcast en las meer boeken dan haar literaire brein haar lief was. Met Ontrouw daagt Charlotte ons uit om eerlijk te zijn tegen onszelf, om onze seksuele verlangens te omarmen en om stil te staan bij zowel de groeimogelijkheden als de onherstelbare littekens die overspel met zich meebrengt.

 

Achtergrond

Charlotte Van Looy is freelance auteur, storyteller, media content creator & researcher. In 2019 debuteerde ze als auteur met het boek Wij, Millennials.

Foto's