Theater, Muziek

Celia Bogaert & Martine Reyners

Tweestrijd

Tweestrijd is een vernieuwende muziektheatervoorstelling waarin actrice Celia Bogaert en sopraan Martine Reyners op een ludieke en ontroerende manier op zoek gaan naar het ‘ideale liefdesrecept’. Celia Bogaert daagde sopraan Martine Reyners uit om opera, theater en dichtkunst dichter bij elkaar te brengen en Paula Bangels regisseerde.

Wat verwachten we anno 2017 nog van een relatie? Verdwijnt door de digitale en commerciële wurggreep van de liefde het verlangen om je aan één iemand te binden? Via een paar swipes op Tinder is er altijd wel iemand anders te vinden. We zijn ook steeds op zoek naar iets nieuws. Bij een wegwerpcultuur hoort seriële mo - nogamie. Eens de kick van de liefde voorbij is, ruil je je partner in voor een beter exemplaar. We kopen toch ook om de 5, 6 jaar een nieuw bankstel? Willen we ons nog levenslang binden aan één iemand? Of zijn we bang onze vrijheid te verliezen en houden we liever alle opties open? Blijft het een eeuwige tweestrijd?

Martine en Celia duiken in de literatuur en de muziek van de ongrijpbaarheid en de schoonheid en de pijn van de heftigste der emoties. Op zoek naar een hand - leiding voor een eeuwigdurende relatie. In deze voorstelling hebben de vrouwen het volledig voor het zeggen. De mannen krijgen alleen maar strijkinstrumenten om weerwerk te bieden. Het gaat er heftig aan toe. 

Vier straffe madammen staan samen aan het creatieve roer. Sopraan MARTINE REYNERS zingt hoofdrollen in opera’s in binnen- en buitenland. Actrice en presentatrice CELIA BOGAERT , bekend van televisie zowel voor als achter de schermen, is samen met Martine het creatieve brein achter Tweestrijd. Naast haar programma’s (oa ViaVia op Focus & WTV en AVS) speelt ze ook mee in uiteenlo - pende theaterproducties. PAULA BANGELS is artistiek leider van De Spelerij. Van auteur KATHELIJN VERVARCKE die meehielp met de teksten, verscheen net de sprankelende liefdesroman Tot de zon aan de horizon vriest.

Geflankeerd door vier mannelijke strijkers: Arman Simonyan, Freek Ruysschaert, Semen Lebedyev en Sevak Avanesyan/Stijn Saveniers.

Foto's