Muziek

Bruno Deneckere & Nils De Caster

I remember the day

Americana rootsmuziek van twee rasmuzikanten.
Nieuwe CD I Remember The Day : februari 2018

Miljoenen jaren geleden toen de continenten op drift gingen, maakte een voorouder van Bruno Deneckere en Nils De Caster op het laatste nippertje de sprong naar het oude continent.
Wellicht wou hij gewoon verder struinen op The Great American Plains maar hij kon vast links en rechts niet goed uit elkaar houden waardoor hij par accident afgesneden werd van zijn diep gewortelde Americana roots.

Een verlies voor Donald, een enorme winst voor klein Belgiqueske. 

25 jaar geleden vonden Nils en Bruno common ground bij The Pink Flowers, toen nog geheel verankerd in de rockscène. Al snel bleek dat het hart van beiden ook synchroon klopte met alles wat geurde naar country, blues en folk en menig CD van hen samen rolde van de persen. 

Projecten vermenigvuldigden zich en Lieven Tavernier, Guido Belcanto, Johan Verminnen, Elliott Murphy, Perry Rose, Derek, Roland en vele anderen deden beroep op hun muzikale diensten. Nils maakte uitstapjes naar film en theater met The Broken Circle Breakdown en Ultima Thule. 

Regelmatig komen beide spitsbroeders terug samen voor een nieuw kleinood gevuld met de Engelstalige teksten van Bruno en de muziek van beiden. Bruno zingt en streelt zijn gitaar en Nils vult aan met zang, viool, mandoline en lapsteel. 

De nieuwe CD heet I REMERBER THE DAY. We geven garanties dat u ook de dag niet zal vergeten waarop u deze twomanband voor het eerst hoort. It will be your lucky day!

Foto's

Media

Agenda

  • 14 Dec 2019 Bruno Deneckere & Nils De Caster Wuustwezel, gc kadans