Muziek

Berlaen

Van mijn erf

Met zijn 3de langspeler “Van mijn erf” voerde BERLAEN de 2 voorbije zomers de hitlijsten aan bij Radio 1. "Ier in de midd'n" werd ongeveer grijsgedraaid en de opvolger "Z'hé mij zoeu g'had" trok die lijn door. Bij de release van het album voorspelde een 4-sterren recensie van Het Nieuwsblad eerder al niets dan goeds: “Berlaen is niet zomaar de Leiestreek-variant van Flip Kowlier of Axl Peleman. Hij heeft zijn eigen kwaliteitslabel gecreëerd en dat oordeelkundig op elk nummer gekleefd” 

Live bouwde BERLAEN als trio ondertussen een ijzersterke reputatie uit, met als klap op de vuurpijl hun concert op Festival Dranouter afgelopen zomer. “Nu is het al dé verrassing van Dranouter 2016. De Voute stond vrijdagavond even in vuur en vlam” blokletterde KW/Knack.

Wie BERLAEN als band al bezig zag, weet dat dit trio elk zittend publiek tot meezingen én elk staand publiek tot stilte beweegt. En het moet gezegd: sinds het heengaan van Eddy Wally, komt de nieuwe Voice of East Flanders komt uit Zulte !

Sinds bassist Wouter Berlaen zich in 2011 van voornaam ontdeed om met eigen songs in onvervalst Zults dialect een stap naar voor te zetten op het podium, ging het sneller dan de man zelf had durven hopen.

Bedrieglijk opgewekte meezingers als “Oe ver’est nog?”, “Ge zij were zat” en “Brengt ui zuster mee” passeerden de ether via Radio 1 & Radio 2 en brachten BERLAEN live op prestigieuze festivals als Dranouter, Gentse Feesten, Boterhammen in het Park (AB) & vele andere…

 Geflankeerd door oa. Maaike Cafmeyer trok hij begin 2013 op theatertour om zijn 2 albums “Vanuivoeurt” en “De loatste man” uitgepuurd & akoestisch te spelen. Nog meer jongensdromen gingen in vervulling toen  BERLAEN later dat jaar op uitnodiging van Raymond van het Groenewoud op de planken van het Antwerpse Sportpaleis stond (Nekka Nacht) én daarna ook bijdroeg aan de Radio 1 Sessie van Johan Verminnen.

Tussendoor bracht hij ook nog hulde aan persoonlijke helden Roger Raveel (“Kleur in E-mineur” – Radio 1), Miel Cools (diens allerlaatste tournee “Er was en is een tijd”) en Bram Vermeulen (najaar 2014).  

 

BERLAENj is de bezieler van Gedeelde Smart met Lien Van de Kelder, Jan De Smet en Pieter-Jan De Smet en gaat binnenkort ook met Lien en Jan à la française.

BERLAEN scoort zowel intiem in clubs of theaterzalen als op festivals. Een natuurkracht hou je niet tegen !

BEZETTING :

  • Zang, bas & gitaren: Wouter Berlaen
  • Gitaren, synths & zang: Ward Snauwaert
  • Drums & loops: Laurens Billiet

-------

PERS

Knack/KVW : recensie DRANOUTER.

“… Berlaen heeft na ‘Vanuivoeurt’ met ‘De loatste man’ een juweel van een dialectplaat uit.” (Bart Steenhaut, De Morgen – November 2012)

Recensie Enola - klik HIER.

Interview Da Music - klik HIER.

Foto's

Media