Muziek

Berlaen

Oltijd blijv'n goan

“Het kan verkeren” sprak Bredero en BERLAEN kan daarvan meespreken.

Bijna 20 jaar lang al neemt freelance bassist Wouter Berlaen uit Zulte zijn telefoon op voor gelijk welke artiest die verlegen zit om lage tonen. Van last-minute tot met voorbedachte rade. Van 5-man-en-een-paardenkop in ‘t café tot uitverkocht Sportpaleis. Voor sterren aan het firmament als Luc De Vos & Eddy Wally tot wereldzangeressen als Chaka Khan (USA) & Laura Lynn (Ardooie). Van op tv met MC Solaar tot in de studio met Urbanus. Voor kleintjes op Kapitein Winokio’s notenboot tot in theaters met ouwe rotten als Jean Blaute & Jan De Smet. Van free jazz tot Eurosong. Van op factuur voor iedereen tot in vaste dienst bij Raymond van het Groenewoud. 

Tel daarbij dat de man zich net geen 10 jaar geleden van de voornaam ontdeed om als BERLAEN zijn eigen songs in onvervalst Zults dialect in de spotlights te brengen en nog meer jongensdromen gaan in vervulling: van veelgedraaid op Radio 1 tot noteringen in de Radio 2 Ultratop. Van Nekkanacht met Raymond tot Radio 1 sessie met Johan Verminnen. 

Van naakt poseren tussen Erika & Heidi Vantielen tot campagne voeren voor Te Gek?! met Guy Swinnen & Barbara Dex. Van driewerf Dranouter Festival plat spelen tot wereldstad Brussel charmeren op Boterhammen in het Park. Van Gentse Feesten tot Maanrock in Mechelen-ver-van-Zulte. Van “Ge zij were zat” en “Oe ver’est nog?” tot “Ier in de midd’n” en “Brengt ui zuster mee”… Lang niet iedereen kan een gezicht op BERLAEN plakken, maar ‘s mans songs staan ondertussen op het trommelvlies van menige muziekfreak gebrand.

En u denkt nu: 20 jaar & 10 jaar, dat vraagt om een jubileumtournee… Mis! BERLAEN gaat gewoon zijn eigenzinnige gang. Wie hem al live aan het werk zag, kan beamen: elk concert is een feest. Van theater tot festivalweide, BERLAEN stuurt het integrale publiek al meezingend wandelen. Onder het eeuwige motto: “Oltijd blijv’n goan”. Aldus sprak Berlaen. En Bredero knikte instemmend.

 BERLAEN FROM ZULTE is: 

Wouter Berlaen: zang, akoestische gitaar & basgitaar

Ward Snauwaert: elektrische gitaren, synths & backings

Laurens Billiet: drums, loops & bassynth

Foto: Piet Stellamans

Foto's

Media

Agenda