Muziek

Berlaen

#bestefuckingplaatintzultsever

Beste theaterbezoeker,

Beste clubganger,

 Het moment waarop ik dit schrijf, ligt er nog 1 hobbelige weg voor me: het opnemen van mijn 4de BERLAEN langspeler. Een wereldplaat in onvervalst Zults dialect - #bestefuckingplaatintzultsever. Met minimum 2 wereldhits, die bescheiden radiohits als “Oe ver’est nog?, “Ge zij were zat” en “Brengt ui zuster mee” uit de voorbije 7 jaar definitief zullen klasseren als gepruts in de marge.

Het moment waarop u dit leest, heeft u al tickets gekocht om  de #bestefuckingplaatintzultsever te zien uitvoeren door Berlaen & zijn allesbespelende duo-orkest. Omdat u sm8 om die 2 instant-klassiekers uit de hitparade live te horen. Omdat de bouwvakker ze op de stelling fluit en de huisvrouw ze meeneuriet bij de vaat.

Dat laatste pikte ik uit de bindtekst van een andere Vlaamse Reus. Klinkt weinig emancipatief, maar des te waarachtig. Schermutselingen om de laatste tickets op de zwarte markt zullen zich afspelen aan de ingang van uw theater of club, terwijl u relax plaats neemt in de zetel en onze drummer hoort aftellen. 

Ja, u was erbij van in het begin én zag BERLAEN nog dichtbij. Iets wat de horde fans op Werchter & Pukkelpop u nooit zal nadoen. En ook niet de young dudes van Tomorrowland die op de remixes door DJ Tiësto zullen staan trippen.

En wat autisme voor beginners betreft: de som van alle cijfers in hogere tekst is 24. Rekende u het na? BERLAEN, voor alle doelgroepen, wij komen naar je toe! 

--------------------

BERLAEN FROM ZULTE is: 

Wouter Berlaen: zang, akoestische gitaar & basgitaar

Ward Snauwaert: elektrische gitaren, synths & backings

Laurens Billiet: drums, loops & bassynth

 

Foto : Marc De Brée

Foto's

Media

Agenda