Muziek

Back to Amy

Amy winehouse

Een ode aan de onvergetelijke Amy Winehouse. De documentaire "Amy" die nu zomer '15 de cinéma verovert, toont een supergetalenteerde zangeres die op korte tijd een blijvende indruk naliet.

BACK TO AMY brengt haar repertoire terug tot leven met zangeres Andréa Wielockx die zowel qua stem als looks een waarheidsgetrouwe Amy neerzet en geruggesteund wordt door 10 muzikanten met soul !

TE BOEKEN VOOR ZOMERCONCERTEN, CLUBS, CULTUURCENTRA....

De show is een uitstekende remake van een concert van Amy Winehouse op het hoogtepunt van haar carrière.  Haar optredens waren een combinatie van allerlei stijlen en swingden van soul, R&B, jazz naar ska en reggae. 

Het concert wordt gedragen door een imposante liveband met ervaren muzikanten: een swingende ritmesectie, een indrukwekkende blazerssectie en subtiele toetsen.

Rehab, Back to Black, Valerie ... alle hits van Amy Winehouse komen aan bod.  Amy liet zich inspireren door de meidengroepen uit de jaren 50 en 60 en grossierde tijdens haar live-optredens ook graag in ska nummers.

De band Back To Amy heeft hiervoor de ideale bezetting.  Met stevige blazers worden up-tempo skanummers nieuw leven ingeblazen.  You're wondering now, een origineeltje van The Skatelites, later gecoverd door The Specials, maakte vast onderdeel uit van een concert van Amy Winehouse. Ook Big Monkeyman dat eveneens vooral bekend werd via The Specials, maar een origineel is van Toots & The Maytals behoort tot de playlist.  En natuurlijk mag Rudy, A Message to you niet ontbreken.

Om Amy Winehouse te coveren moet je wel heel wat vocale kracht in huis hebben.  Een stem die het origineel zo dicht benadert dat je hen amper van elkaar kan onderscheiden heeft de band gevonden bij Andréa Wielockx.  Zingende beehive en hoog zwanger op de video !

De band zelf verdiende tien jaar zijn sporen als stomende skagroep, de ideale bezetting dus voor deze waaier van ska, jazz, R&B, reggae en soul !  Een livebezetting van  11 personen, waaronder 3 blazers, een ritmesectie, 3 backingvocals, toetsen en frontzang zetten een ijzersterke tribute neer.

Foto's

Media