Lezingen

Annick Ruyts

Slapeloos - grenzeloze liefde - te gek

Voor haar Eén-programma’s "Grenzeloze Liefde", "We are from Belgium" en "Tot aan de maan en terug" reist ze 12 jaar lang de wereld rond, op zoek naar Belgen die hun geluk in het buitenland vonden.

Voor Canvas maakte ze de documentaire reeksen "Te gek". 6 documentaires over psychisch welzijn. Hier stelde ze de vraag: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch zijn we nog nooit zo vaak naar de therapeut gelopen”. "seks@canvas" ging over seksualiteit en "De Bijl van Cupido" over liefdesrelaties anno 2012.

Annick haar boek 'Slapeloos' verscheen bij uitgeverij Horizon !

Bekijk alle informatie, filmpjes, interviews op Canvas en Radio 1 via deze link https://www.canvas.be/de-slapelozen

SLAPELOOS

Vier jaar geleden kon Annick Ruyts plots niet meer slapen. En ze is niet alleen, één op drie Belgen slaapt slecht of te weinig. Een probleem waar niet over wordt gepraat. Het riep bij Annick vragen op.

Waarom slapen we? Wat veroorzaakt slapeloosheid?  Wat doen mensen om ‘s nacht in slaap te geraken, of net om wakker te blijven?

Om een antwoord te vinden op die vragen heeft Annick 4 nachten nachtradio gemaakt met lotgenoten en experten, een tv-reeks gemaakt voor Canvas en een pod cast. Annick schreef bovendien ook een boek.
Het boek verschijnt op 8 oktober 2019, de tv-reeks & podcast verschijnen op 9 oktober!
Stof genoeg om haar ervaringen en inzichten mee te geven in een lezing.

GRENZELOZE LIEFDE

Reporter Annick Ruyts reisde voor haar werk 12 jaar lang de wereld rond. Ze zag hierbij de helft van alle landen in de wereld en vooral heel veel vreemde gewoontes en grappige cultuurverschillen. Het heeft haar geest open gezet. En als Westerse vrouw is ze natuurlijk altijd nieuwsgierig naar de emancipatie van de vrouwen in de wereld.

Een lezing die je mee neemt op reis, en doet stilstaan bij wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de rest van de wereld.

TE GEK

Wanneer reporter Annick Ruyts gevraagd wordt om een reeks te presenteren over psychisch welzijn, maakt ze de boeiendste reis van haar leven. Die door het menselijke brein. Zelf een leek stelt ze zichop en voor mensen die schuilgaan achter het grootste taboe van onze tijd: psychische kwetsbaarheid.

Haar uitganspunt is: “We hebben het nog nooit zo goed gehad en toch hebben we ons nog nooit zo slecht en onveilig gevoeld. Hoe komt dat?”

Burn out, labels bij kinderen, autisme en de psychologisering van de maatschappij zijn maar enkele thema’s die aan bod komen. Annick vertelt eerlijk en open over haar bevindingen na vele gesprekken met ervaringsdeskundigen en hulpverleners.

Foto's

Agenda