Lezingen

Ann Ceurvels

Etiketjes en etiketjes 18+

Vind jij ook dat alle kinderen tegenwoordig wel iets hebben?  Autisme bijvoorbeeld. Daar hoorde je pakweg twintig jaar geleden toch amper iets over. Of wel, maar dat waren dan kinderen die stil in een hoekje zaten te kwijlen. Rain Man, of zoiets. 

Erger jij je ook blauw wanneer je ouders ziet worstelen met hun veel te verwende kinderen? Die overal opkruipen, af duiken of aan zitten zonder daar ook maar één opmerking over te krijgen. En voel jij ook die onweerstaanbare drang om de ouders daarop te wijzen? Maar je aarzelt omdat je steevast vier letters naar je hoofd krijgt gesmeten: ADHD. Nog zo’n nieuwe ‘ziekte’. Vroeger ook nooit over gehoord.

Wel, dan zijn dit boek en deze lezing echt iets voor jou. Heel veel kinderen hebben tegenwoordig een ‘etiketje’. Een label dat vertelt wat ze kunnen of net niet kunnen.

Loop je pas latere leeftijd vast en krijg je dan te horen dat je een atypisch brein hebt, dan kan dit een behoorlijke klap zijn. Daarover schreef Ann een tweede boek Etiketjes 18+. Deze lezing kan ook geboekt worden.

In Etiketjes legt Ann Ceurvels uit waarom zoveel kinderen tegenwoordig een ‘etiketje’ dragen. Ze probeert de ontelbaar vele ouders en families die er elke dag mee leven een warm hart onder de riem te stoppen. Want zij is zelf een etiketjes-mama. Ja, zelfs een etiketjes-echtgenote.

Ben je bereid om je eigen overtuigingen even op de gang te parkeren en met een open geest te luisteren naar wat ze te vertellen heeft? Top. Wie weet gaat er wel een hele nieuwe wereld voor je open. En begrijp je straks sommige mensen uit je omgeving net dat beetje meer.

De lezing kan ook geboekt worden in combinatie met muziek van Jonas Winterland ! 

Etiketjes 18+ 

Wat als je op je achtendertigste plots vastloopt? Of wanneer je op je drieënvijftigste je carrière ziet verkruimelen zonder juist te weten waarom? Wat als je bijna zeventig bent en dan te horen krijgt dat je eigenlijk een atypisch brein hebt? De weg die volwassenen moeten afleggen om tot een diagnose te komen, ligt eveneens geplaveid met talloze vooroordelen en gefrons van wenkbrauwen. 

In Etiketjes 18+ zoekt Ann Ceurvels uit of het zinvol is om als volwassene op zoek te gaan naar meer inzicht in je eigen functioneren of dat het net beter is om in de etiketjes-kast te blijven. Wie weet maakt het antwoord op die vraag wel het verschil tussen overleven en leven. 

Reactie van CC Opwijk :Het was fantastisch. Heel het publiek was laaiend enthousiast.  Ann heeft een aangename stem om naar te luisteren, verveelde nooit, boeiend én leerrijk. Dikke merci! Zelden dat een zaal unaniem over de hele lijn enthousiast is!

-------- 

Ann Ceurvels werkt onder andere als kindercoach. Als moeder van een puberzoon met autisme schreef ze in 2017 een open brief aan minister Maggie De Block, die niet onopgemerkt bleef.

Foto : Thomas Sweertvaeger

Foto's

Media

Agenda