Theater

Andy Van Kerschaver

Fondriest

Fondriest - naar de gelijknamige Italiaanse wielerkampioen - is een grappig coming of age-verhaal over een jongetje dat per toeval acteur is geworden, maar dat even goed wielrenner had kunnen en/of willen zijn.

Het is een eerlijk en kwetsbaar relaas over de uitbraak uit een dorp en de inbraak in de échte wereld, met het hele sportgebeuren van de laatste 25 jaar als herkenbaar canvas.

Fondriest, een monoloog, een conférence, een grappige en toegankelijke vertelling over wielrennen !

In zijn eerste monoloog toont Andy zich niet enkel een liefhebber van de koers maar evenzeer een acteur die zijn publiek moeiteloos in de ban kan houden. Andy wisselt met gemak van lichte droefenis naar euforie en maakt het publiek deelgenoot in zijn verhaal.

Eén van de belangrijkste inspiratiebronnen is de documentaire reeks Belga Sport, die memorabele momenten in de Belgische sportgeschiedenis in kaart brengt.

Qua vertelstijl is de Nederlander Theo Maassen een fascinatie voor Andy.

Maker: ANDY VAN KERSCHAVER (°1987) studeerde in 2014 af als Master in het Drama op LUCA School of Arts in Leuven. Hij speelde o.a. bij Het Paleis, Ro Theater en Collectief Nachtkrab, en maakt sinds 2016 ook solo-voorstellingen. Op televisie speelde hij diverse rollen in o.a. Familie, Witse, De Ridder, Vermist, De Kotmadam en in de film Achter De Wolken, Alleen Eline en Kursk fenomeen van Thomas Vinterberg

VIDEOLINK : https://andyvankerschaver.com/fondriest/

Tekst, spel: Andy Van Kerschaver - Coach: Joost Horward

© Foto: Sara De Graeve

Foto's

Agenda